Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν ο Παναγιώτης Φασούλας και οι στενοί του συνεργάτες και υποψήφιοι στις εκλογές- Δημήτρης Παπαδόπουλος, Ευθύμης Ρεντζιάς, Κώστας Νικάκης, Βάσω Στασινού και Κώστας Κώτσης, όπου είχαν συνάντηση με το προεδρείο της ΕΚΑΣΘ.
Τα μέλη της πρωτοβουλίας «Πρώτα το Μπάσκετ» έγινα δεκτοί από τον πρόεδρο Σάββα Λόρτο, τον αντιπρόεδρο Γιάννη Τσουμή και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και κοινή διαπίστωση των παρευρισκομένων είναι η εκτίμηση στο διαχρονικό έργο της ΕΚΑΣΘ στην οργάνωση των πρωταθλημάτων και στην ανάδειξη νέων αθλητών, μέσω του αναπτυξιακού προγράμματος.

Παράλληλα το προεδρείο της Ένωσης ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία της Θεσσαλονίκης, ενώ ανέπτυξε καίρια ερωτήματα για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Παναγιώτης Φασούλας και οι συνεργάτες του παρουσίασαν το όραμα τους για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ και τις καινοτόμες προτάσεις που φέρνουν στη διοίκηση και λειτουργία της ΕΟΚ, ενώ απάντησαν σε όσα σημαντικά ζητήματα τέθηκαν από τους εκπροσώπους της ΕΚΑΣΘ, σε μία συνάντηση που κράτησε περισσότερες από δύο ώρες.