Την απόφαση να θέσει εκτός δράσης τον Ηλία Κορομηλά μέχρι και να διαλευκανθεί η υπόθεση δωροδοκίας που έγινε γνωστή χθες έλαβε η ΕΟΚ.
Με σχετική ανακοίνωση της η ομοσπονδία αναφέρει ότι πρώτα έλαβε γνώση των στοιχείων που υπάρχουν από την Ευρωλίγκα και άμεσα στην αντικατάστασή του από τα παιχνίδια της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας ανδρών στα οποία και είχε συμπεριληφθεί.

Θυμίζουμε ότι χθες υπήρξε καταγγελία του Μικόλα Αμπρόσοφ, όπως ο Ηλίας Κορομηλάς επιχείρησε να τον δωροδοκήσει στον 2ο τελικό του Eurocup του 2021 ανάμεσα σε Ούνικς Καζάν και Μονακό για να σφυρίξει υπέρ των Ρώσων!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η ΚΕΔ/ ΕΟΚ αφού έλαβε γνώση για την έναρξη ερευνητικής διαδικασίας από την Euroleague, για καταγγελία στην οποία εμπλέκεται και το όνομα του διεθνή Ελληνα διαιτητή Ηλία Κορομηλά, προχώρησε στην αντικατάστασή του από αγώνες προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών στους οποίους είχε συμπεριληφθεί από τις 27/7 όταν και είχαν γίνει οι ορισμοί.
Ο Ηλίας Κορομηλάς θα παραμείνει εκτός δράσης μέχρι την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης και την έκδοση του τελικού πορίσματος της έρευνας.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Αμπρόσοφ υποστήριξε ότι μερικές ημέρες πριν το παιχνίδι, ο Ηλίας Κορομηλάς τον προσέγγισε μέσω τρίτου- του επίσης Ουκρανού διαιτητή Μπόρις Ρίζικ- και του είπε με κωδικοποιημένο τρόπο πως του προσφέρει 10.000 ευρώ για να σφυρίξει υπέρ της ρωσικής ομάδας! Συμπληρώνει, δε, ότι αρνήθηκε την προσφορά και δεν δέχτηκε να μιλήσει ο ίδιος με τον Κορομηλά.
Αναλυτικά όσα είπε ο Ουκρανός ρέφερι Μικόλα Αμπρόσοφ για τον Ηλία Κορομηλά:
«Αυτό που θα πω μπορεί να εκπλήξει αρκετούς, αλλά έτσι συνέβησαν τα πράγματα: Τρεις ημέρες πριν το παιχνίδι λαμβάνω μία κλήση από τον πιο διάσημο διαιτητή στην Ουκρανία, τον Μπορίς Ρίζικ.
Μου λέει πως στον τελικό παίζει η Ούνικς, που έχει Έλληνα προπονητή και Έλληνα βοηθό. Τον προσέγγισε (σ.σ. τον Ρίζικ) ο, επίσης Έλληνας, Ηλίας Κορομηλάς, ο οποίος ήταν διαιτητής της Euroleague και προσπάθησε μέσω αυτού να έρθει σε συμφωνία μαζί μου. Αν συμφωνούσα, τότε ο Κορομηλάς θα μιλούσε απευθείας μαζί μου για να ”κανονίσουμε” για τη νίκη της Καζάν.
Δεν απάντησα τίποτα στον Ρίζικ και μου είπε να το σκεφτώ για 24 ώρες. Αν άλλαζα γνώμη και όλα πήγαιναν βάσει σχεδίου, θα έπαιρνα 10.000 ευρώ. Μου έδωσε, μάλιστα, έναν αριθμό Viber για να τηλεφωνήσω μετά το τέλος του ματς.
Όλοι ξέρετε το αποτέλεσμα, όμως: Η Μονακό κέρδισε για 3 πόντους…»
Δείτε από το 37:33 έως και το 40:22 το χαρακτηριστικό απόσπασμα: