Το δικό του σχόλιο για την κλήρωση της ΑΕΚ και τους αντιπάλους της «Ένωσης» στο Basketball Champions League έκανε ο προπονητής της ομάδας, Ζοάν Πλάθα.

Τους αντιπάλους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στη φάση των ομίλων του Basketball Champions League έμαθε η ΑΕΚ – όπως φυσικά και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες – το μεσημέρι της Τετάρτης (05/07), με την κλήρωση της «Ένωσης» να χαρακτηρίζεται ως αρκετά καλή.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν την ιταλική Σάσαρι, την πρωταθλήτρια Πολωνίας, Κινγκ και τη γερμανική Λούντβιχσμπουργκ, με τον προπονητή του συλλόγου, Ζοάν Πλάθα, να κάνει το δικό του σχόλιο για την κλήρωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως για την ΑΕΚ αποτελεί μειονέκτημα το γεγονός πως τώρα χτίζεται το ρόστερ και η ομάδα, σε σχέση με τις άλλες τρεις του ομίλου που είναι «δεμένες» από πέρσι.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ζοάν Πλάθα:

«Πρέπει να μείνουμε συνετοί και ταπεινοί. Ο όμιλός μας διαθέτει πολύ καλούς αντιπάλους, όπως είναι κυρίως η Ντιναμό Σάσαρι, μία ιστορική ομάδα, που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του ιταλικού Πρωταθλήματος, που είναι ένα από τα ισχυρότερα της Ευρώπης. Πολύ καλή ομάδα είναι και η γερμανική Λούντβιχσμπουργκ, που επίσης τερμάτισε στην τετράδα του δικού της πρωταθλήματος. Και τέλος, θα έχουμε απέναντί μας και την Πρωταθλήτρια Πολωνίας. Οπότε αυτό, που απαιτείται είναι να δείξουμε το μέγιστο σεβασμό ως προς όλους.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα για μας είναι, ότι τώρα σχηματοποιείται η ομάδα μας, ενώ οι αντίπαλοί μας έχουν πλήρες ή σχεδόν πλήρες ρόστερ. Έχουμε ξεκινήσει, ωστόσο, καλά, στις μεταγραφές και είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτό. Εκκρεμεί για μας και το θέμα της προσφυγής για την τιμωρία μας».