Η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η και προνομιούχο θέση του ομίλου της και αν κερδίσει την Ολλανδία θα θέλει, κατά πάσα πιθανότητα, ένα βαθμό με τη Γαλλία για να πάει στο EURO χωρίς τα play-offs του Nations League. Υπάρχει σενάριο που τη στέλνει από τη Δευτέρα στα γήπεδα της Γερμανίας!

Εξαιρετική ήταν η αποψινή (13/10) νύχτα για την Εθνική μας ομάδα, καθώς όλα τα αποτελέσματα του ομίλου τους ήταν… κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της. Αρχικά η «γαλανόλευκη» έκανε το καθήκον της, επικράτησε 2-0 στο Δουβλίνο και συνέχισε με νίκες την πορεία της, ενώ την ίδια στιγμή τα νέα ήταν… ευχάριστα και από το Αμστερνταμ.

Εκεί η Γαλλία επικράτησε 2-1 της Ολλανδίας, συνεχίζει με το απόλυτο, εξασφάλισε την πρόκρισή της στην τελική φάση και παράλληλα έστειλε την Ελλάδα στη δεύτερη και προνομιούχο θέση του group.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο «+3» από τους «οράνιε» τους οποίους και θα υποδεχθούμε τη Δευτέρα (16/10) στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον μεγάλο «τελικό» του ομίλου.

Οπου αν η Ελλάδα επικρατήσει θα της αρκεί, κατά πάσα πιθανότητα, ένας βαθμός στο φινάλε απέναντι στην ήδη περασμένη Γαλλία ώστε να πάρει το «εισιτήριο», ενώ υπάρχει και σενάριο που στέλνει από τότε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα γήπεδα της Γερμανίας. Ποιο;

Να κερδίσει τους Ολλανδούς με τέσσερα ή και παραπάνω γκολ, αφού έτσι θα τους πάρει τη μεταξύ μας ισοβαθμία καθώς στη χώρα της τουλίπας ηττηθήκαμε 3-0 (σ.σ. κατά πάσα πιθανότητα θα την «έχει» και με τρία τέρματα διαφορά, αλλά εκεί θα πρέπει να περιμένουμε το goal average στο φινάλε του ομίλου).

Η ουσία πάντως είναι πως η Ελλάδα με ενδεχόμενη νίκη επί της Ολλανδίας θα βρεθεί «φάτσα» με την πρόκρισή της στην τελική φάση του EURO 2024, χωρίς να περιμένει τα play-offs του Nations League. Αν ο αγώνας της «OPAP Arena» λήξει ισόπαλος τότε όλα θα «παίζονται» μέχρι το φινάλε, ενώ σε περίπτωση ήττας τότε θα εκμηδενιστούν οι πιθανότητες της «γαλανόλευκης».

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ιρλανδία-Ελλάδα 0-2
Ολλανδία-Γαλλία 1-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Γαλλία 6 αγ. 18 13-1
Ελλάδα 6 αγ. 12 12-5
Ολλανδία 5 αγ. 9 9-7
Ιρλανδία 6 αγ. 3 5-9
Γιβραλτάρ 5 αγ. 0 0-17

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
8η αγωνιστική (16/10)
Γιβραλτάρ-Ιρλανδία
Ελλάδα-Ολλανδία

9η αγωνιστική (18/11)
Ολλανδία-Ιρλανδία
Γαλλία-Γιβραλτάρ

10η αγωνιστική (21/11)
Ελλάδα-Γαλλία
Γιβραλτάρ-Ολλανδία