Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ μίλησε για την κλήρωση της Εθνικής ομάδας και χαρακτήρισε το σύνολό του ως φαβορί για την κορυφή στον 3ο όμιλο της League C του UEFA Nations League.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Σλοβενία, τη Μολδαβία και το Κόσοβο και η πρώτη θέση βρίσκεται στα χέρια της εφόσον παρουσιάσει το ανάλογο πρόσωπο, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

Αναλυτικά:

Η κεντρική εντύπωση από την κλήρωση είναι πως η πρώτη θέση του ομίλου βρίσκεται στα χέρια μας και το μέλλον μας στη διοργάνωση εξαρτάται αποκλειστικά από μας. Δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια οι αγωνιστικές αποστάσεις μεταξύ των ομάδων της Ευρώπης μειώνονται, θα πρέπει να μην υποτιμήσουμε τους αντιπάλους μας, να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και αθλητικά και να έχουμε την αγωνιστική πειθαρχία που απαιτείται.

Έχουμε παίκτες με υψηλή ποιότητα, κατά συνέπεια η δική μας απόδοση και ετοιμότητα θα κρίνουν τα αποτελέσματα. Ένα ακόμη θετικό στοιχείο είναι ότι θα αγωνιστούμε σε χώρες κοντινές στην Ελλάδα, κατά συνέπεια γνωρίζουμε την ποδοσφαιρική φιλοσοφία τους και δεν θα έχουμε μακρινά, κοπιώδη ταξίδια. Διαθέτουμε τον απαραίτητο χρόνο για το σκάουτινγκ και πιστεύω ότι στον κατάλληλο χρόνο θα είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες του Nations League, που αποτελούν την πρώτη φάση του πλάνου Κατάρ».