Για την αναμέτρηση με τη Μίλαν αλλά και τον τρόπο που θα καλύψει το κενό του Πέτρου Μάνταλου, μίλησε ο Μανόλο Χιμένεθ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής της ΑΕΚ, δήλωσε:

«Όταν παίζεις απέναντι σε μία ομάδα όπως η Μίλαν πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος γιατί δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους. Με την ποιότητα και το δυναμικό που έχει αυτή η ομάδα μπορεί να αξιοποιήσει το οποιοδήποτε λάθος. O κόσμος περιμένει κάτι καλό, αλλά είχε πει πως το ματς στο ΟΑΚΑ είναι πιο δύσκολο σε σχέση με το πρώτο».

Για το αν θεωρεί ότι το αυριανό παιχνίδι είναι ένας τελικός τόνισε ότι «Θα ήταν ένας τελικός αν εξαρτιόμασταν από το αυριανό αποτέλεσμα. Έχουμε άλλα τρία παιχνίδια. Αν κερδίσουμε θα έχουμε πιθανότητες ακόμα και για την πρώτη θέση, αν χάσουμε θα δούμε στα επόμενα παιχνίδια τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. Μία ομάδα σαν την ΑΕΚ πρέπει να χαρακτηρίζεται από αισιοδοξία, αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να προσπαθούμε για το καλύτερο. Να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται».

Για το αν είναι ένα επιπλέον κίνητρο η απουσία του αρχηγού Πέτρου Μάνταλου δήλωσε ότι «Το να δίνεις το μέγιστο είναι υποχρέωση για τους επαγγελματίες. Το να ψάξουμε κάποιες στιγμές και να αποδώσουμε προκειμένου να αφιερώσουμε την προσπάθεια μας στο αρχηγό θα είναι ό,τι καλύτερο».

Για την Μίλαν που δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ο Ισπανός τεχνικός είπε «Για μένα η Μίλαν θα είναι πάντα μία μεγάλη ομάδα. Είμαστε πολλοί που έχουμε θαυμάσει την Μίλαν. Αυτή την στιγμή η Μίλαν είναι ένας γίγαντας που κοιμάται. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μην ξυπνήσει απέναντί μας. Σε όλες τις μεγάλες ομάδες υπάρχουν απουσίες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αύριο και εμείς και η Μίλαν θα ξεκινήσουμε με 11 παίκτες».

Για το πως θα καλύψει το κενό του Μάνταλου «Νομίζω ότι με πιάσατε. Χθες είχα μία συζήτηση με τον Μέσι αλλά μου είπε ότι δεν μπορεί να έρθει. Για μένα ο Μάνταλος είναι αναντικατάστατος αλλά όπως σας είπα θα παίξουμε με 11. Θα σας ζητήσω και εσάς να σεβαστείτε τον ρόλο του παίκτη που θα καλύψει το κενό του Πέτρου. Θα προσπαθήσουμε να αντικαταστήσουμε όσο γίνεται αν και ξέρουμε ότι σε κάποιες φάσεις η απουσία του θα είναι εμφανής. Όλες οι ομάδες έχουν έναν παίκτη που είναι ξεχωριστός. Όλες οι λύσεις είναι πιθανές για να μας βοηθήσουν».

Για τους 4000 οπαδούς που είχαν ταξιδέψει στο Μιλάνο και το γεγονός ότι αύριο θα είναι γεμάτο το ΟΑΚΑ υποστήριξε ότι «Οι 4000 ψυχές Ελλήνων στο Σαν Σίρο μας βοήθησαν πάρα πολύ. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε και στο αυριανό παιχνίδι, όπως μας έχουν βοηθήσει. Μακάρι να μην έχουμε ξανά το κρύο ΟΑΚΑ όπως κόντρα στον Ατρόμητο. Ο κόσμος της ΑΕΚ ωθεί τους ποδοσφαιριστές και κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο».