Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, είπε το πολυπόθητο “ναι” για την παρουσία κόσμου στα ιταλικά γήπεδα που θα φιλοξενήσουν αγώνες για το Euro.

Συγκεκριμένα, η UEFA έχει ζητήσει από τις χώρες που είναι προγραμματισμένο να φιλοξενήσουν αγώνες του Euro να πάρουν την ευθύνη για την παρουσία φιλάθλων σε ποσοστό 25% της χωρητικότητας των γηπέδων.

Η Ιταλία, της οποίας η Εθνική ομάδα παρουσιάζεται ως ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, είναι προγραμματισμένο να ανοίξει τις πύλες του «Ολίμπικο» στη Ρώμη για να διεξαχθούν αναμετρήσεις της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι Ιταλοί φίλοι της «σκουάντρα ατζούρα» περιμένουν την ευκαιρία να δουν την αγαπημένη τους ομάδα από κοντά, βοηθώντας την σημαντικά στον δρόμο προς την κατάκτηση του τροπαίου.

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, φαίνεται ότι με βάση όσα έχει βιώσει η Ιταλία από την πανδημία, μετρώντας δεκάδες νεκρούς, έχοντας ακόμα και σήμερα έναν πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, σκεφτόταν πολύ σοβαρά αν θα δώσει την έγκριση του να γίνουν παρουσία κόσμου (έστω αυτό το 25% της χωρητικότητας των γηπέδων) οι αγώνες του Euro που είναι να φιλοξενηθούν στην Ιταλία.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, ζητούσε να γνωστοποιήσει την απόφαση του μέχρι τη Δευτέρα, δείχνοντας στην πράξη πόσο μεγάλη είναι η αγωνία που υπάρχει στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της γειτονικής χώρας, αλλά και μεγάλης μερίδας Ιταλών φιλάθλων.

Τελικά ο Ντράγκι γνωστοποίησε πριν λίγο ότι επιτρέπει την παρουσία οπαδών στους αγώνες του Euro και έτσι δεν έγινε πράξη το ενδεχόμενο η Ιταλία να σταματήσει να συγκαταλέγεται στους διοργανωτές της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και να μη φιλοξενήσει αγώνες.

Οι αγώνες της τελικής φάσης του Euro στο «Ολίμπικο» της Ρώμης θα πραγματοποιηθούν κανονικά, κάτι που προκάλεσε ανακούφιση.

Κι αν το ποδόσφαιρο έχει καταφέρει με αυστηρά πρωτόκολλα να βρει μία διαφορετική κανονικότητα τους τελευταίους μήνες, όσον αφορά στη διεξαγωγή αναμετρήσεων, φαίνεται και από τη συγκεκριμένη υπόθεση ότι η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα είναι ένας γρίφος για δυνατούς λύτες όσο συνεχίζεται η διασπορά του Covid-19.