Φίλαθλοι της Φινλανδίας επέστρεψαν από τη Ρωσία που είχαν πάει για αγώνα της διοργάνωσης και βρέθηκαν θετικοί στον κορονοιό.

Εκτός συνέχειας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έμεινε η Φινλανδία, με τους φιλάθλους της να έχουν πάρει τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα.

Ωστόσο σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας έχουν βρεθεί 80 κρούσματα κορωνοϊού, σε οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι επέστρεψαν από την Αγία Πετρούπολη όπου και έγινε το ματς της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου απέναντι στο Βέλγιο.

Όπως υποστηρίζουν οι υγειονομικές Αρχές η έρευνα βρίσκεται στο αρχικό στάδιο, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο αριθμός αυτός, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να αυξηθεί. «Η πανδημία στη Ρωσία έχει χειροτερεύσει τον Ιούνιο. Υπάρχει μεγαλύτερο ρίσκο μόλυνσης στην Αγία Πετρούπολη απ’ ότι στη Φινλανδία» ήταν η ενημέρωση που έκαναν οι Αρχές προς τους οπαδούς.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως περίπου 3.000 οπαδοί της Φινλανδίας δημιούργησαν ουρές στα σύνορα με την Ρωσία, προκειμένου να κάνουν μοριακό τεστ. Από αυτούς περίπου 800 οπαδοί πέρασαν χωρίς τεστ, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ανησυχία για κρούσματα κορωνοϊού κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε.