Ξεκάθαρος στην τοποθέτησή του ήταν ο προπονητής της Εθνικής Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, τονίζοντας πως το Βέλγιο πρέπει πάντα να νικά.

Το Βέλγιο παρατάσσεται με επιπλέον άγχος στους αγώνες του, όχι μόνο λόγω της πρώτης θέσης που έχει στην κατάταξη της FIFA, αλλά και λόγω της θέλησής του να κερδίζει όλες τις αναμετρήσεις, όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, την παραμονή της αναμέτρησης με την κάτοχο του τίτλου Πορτογαλία, για τη φάση των «16» του Euro 2020.

«Νομίζω ότι έχουμε καταστήσει πολύ σαφές ότι θέλουμε να είμαστε μια ομάδα που κερδίζει. Θέλουμε να είμαστε μια συνεπής ομάδα παικτών που είναι αφοσιωμένοι στην εθνική ομάδα και γι` αυτό καταφέραμε να φτάσουμε στην πρώτη θέση στην κατάταξη της FIFA. Αλλά προφανώς αυτό δεν μετράει στο αυριανό ματς», είπε ο Μαρτίνεθ και πρόσθεσε:

«Τώρα θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που είναι η πρωταθλήτρια του Euro 2016 και του Nations League. Είναι αγώνας που πιθανότατα θα έπρεπε να είχε διεξαχθεί πιο μετά στο τουρνουά. Έχουμε εργαστεί για να αυξήσουμε το μέγεθος της ομάδας μας και να φέρουμε νεότερους παίκτες, οι οποίοι μπορούν να προσθέσουν ανταγωνισμό στην ομάδα και πιστεύω ότι το έχουμε επιτύχει. Αυτό πιθανότατα ήταν η δύναμη των τελευταίων τριών ετών. Αλλά επίσης, όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, το να είσαι μαζί για επιπλέον τρία χρόνια σε κάνει πιο σοφό, πιο έμπειρο και νομίζω ότι όλα αυτά είναι μεγάλα οφέλη για οποιαδήποτε ποδοσφαιρική ομάδα».