Με μνήμες από 2004 η κλήρωση για την Ελλάδα. Αν η Εθνική προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2024 θα αγωνιστεί σε όμιλο με Πορτογαλία, Τουρκία και Τσεχία. Δύο από τους αντιπάλους που είχε αντιμετωπίσει στο έπος της Πορτογαλίας!

Η Εθνική Ελλάδας γνωρίζει από απόψε τι την… περιμένει αν προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2024 μέσω του Nations League. Η κλήρωση που έγινε στο Αμβούργκο τοποθέτηση το Path της γαλανόλευκης στο Group 6, όπου θα αντιμετωπίσει Πορτογαλία, Τουρκία και Τσεχία.

Μια 20ετία μετά το έπος της Ελλάδας στο Euro 2004 η Εθνική θα αντιμετωπίσει ξανά τους Πορτογάλους τους οποίους είχε νικήσει τόσο στους ομίλους όσο και στον τελικό αλλά και την Τσεχία, που είχε αποκλείσει στον ημιτελικό.

Το τουρνουά θα κάνει σέντρα στην Allianz Arena του Μονάχου, την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Ένα μήνα αργότερα, ο τελικός θα διεξαχθεί στο Olympiastadion του Βερολίνου των 74.000 θέσεων.

Το πρόγραμμα του Ομίλου:

1η αγωνιστική – 18 Ιουνίου

Τουρκία – Ελλάδα
Πορτογαλία – Τσεχία

2η αγωνιστική – 22 Ιουνίου

Τουρκία – Πορτογαλία
Ελλάδα – Τσεχία

3η αγωνιστική – 26 Ιουνίου

Ελλάδα – Πορτογαλία
Τσεχία – Τουρκία

Ο δρόμος της Ελλάδας
Οι τρεις τελικές θέσεις στο Euro 2024 θα καθοριστούν μέσω των play-offs του Nations League. Σε κάθε ένα από τα τρία μονοπάτια υπάρχουν τέσσερις ομάδες και θα παίξουν τους μονούς ημιτελικούς την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024.

Path C

Γεωργία – Λουξεμβούργο
Ελλάδα – Καζακστάν

Οι νικητές κάθε ημιτελικού θα περάσουν στους τρεις τελικούς, που θα παιχτούν όλοι πέντε ημέρες αργότερα την Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024.