Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, διαβεβαίωσε πως η FIFA είναι αντίθεση στην εισαγωγή της μπλε κάρτας στο ποδόσφαιρο.

Η μπλε κάρτα φαίνεται ότι θα παγώσει οριστικά και δεν θα εισαχθεί στο ποδόσφαιρο, καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι νομοθέτες της IFAB που θα συναντηθούν το Σάββατο (2/3), αναμένεται να μην περάσουν τη συγκεκριμένη πρόταση.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, μιλώντας στους δημοσιογράφους την Παρασκευή (1/3) κατά την άφιξή του στη συνεδρίαση της IFAB στο Λοχ Λόμοντ της Σκωτίας τόνισε ότι η FIFA δεν είναι σύμφωνη με την εισαγωγή αυτής της τρίτης κάρτας.

 

“Οι μπλε κάρτες δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επίπεδο ελίτ. Αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν υπάρχει για εμάς. Η FIFA είναι εντελώς αντίθετη.

Ως πρόεδρος της FIFA δεν γνώριζα αυτό το θέμα και πιστεύω ότι η FIFA έχει λόγο στην IFAB. Στη FIFA είμαστε πάντα ανοιχτοί στο να εξετάσουμε ιδέες και προτάσεις.

Μόλις όμως, το αναλύσει κανείς, καταλαβαίνει ότι η ουσία πρέπει να προστατεύεται: αυτή είναι η παράδοση. Η μπλε κάρτα δεν θα υπάρξει”.

Θυμίζουμε ότι η μπλε κάρτα προβλέπει πως οι παίκτες θα βγαίνουν για 10 λεπτά από τον αγωνιστικό χώρο αν κάνουν σκόπιμο φάουλ, που σταματάει υποσχόμενη επίθεση, ή αν έχουν απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε διαιτητή.