Η UEFA πήρε απόφαση για το ματς του Βελγίου και της Σουηδίας που διακόπηκε στο ημίχρονο, επιβεβαιώνοντας το τελικό αποτέλεσμα το σκορ (1-1) του ημιχρόνου.

Ως τελικό επιβεβαίωσε σήμερα (19/10) η εκτελεστική επιτροπή της UEFA το αποτέλεσμα ημιχρόνου (1-1) στον αγώνα των προκριματικών του EURO 2024, μεταξύ Βελγίου και Σουηδίας, που διακόπηκε στο ημίχρονο κατόπιν αιτήματος και συμφωνίας των δύο ομάδων, μετά την τρομοκρατική επίθεση που κόστισε τη ζωή σε δύο Σουηδούς οπαδούς στις Βρυξέλλες, στις 16 Οκτωβρίου. Σε κάθε ομάδα δίνεται ένας βαθμός στη βαθμολογία του 6ου ομίλου, με τις κάρτες -κόκκινες και κίτρινες- να παραμένουν σε ισχύ.

Για να λάβει την αναφερόμενη απόφαση, η εκτελεστική επιτροπή σημείωσε «ότι είχε αποδειχθεί αδύνατο να παιχθεί το υπόλοιπο μέρος του αγώνα την επόμενη μέρα. Τόσο η ομοσπονδία του Βελγίου όσο και εκείνη της Σουηδίας, δεδομένων των συνθηκών, εξέφρασαν ρητά την επιθυμία τους να μην παίξουν τον υπόλοιπο αγώνα και να θεωρήσουν το αποτέλεσμα στο ημίχρονο (1-1) ως τελικό. Το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα δεν επηρεάζει την πρόκριση του 6ου ομίλου, αφού το Βέλγιο έχει ήδη προκριθεί μαθηματικά στο Euro 2024 (μαζί με την Αυστρία) και η Σουηδία έχει αποκλειστεί μαθηματικά».