Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να υποβάλει υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2034.

Και αυτό ενώ λίγο νωρίτερα, η FIFA γνωστοποίησε ότι τη διοργάνωση του Mundial 2030 θα φιλοξενηθεί σε τρεις ηπείρους και έξι χώρες, με τους τρεις πρώτους αγώνες να φιλοξενούνται σε Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη και τους υπόλοιπους -από τους συνολικά 48- από την Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο. Έτσι η συναίνεση που επιτεύχθηκε από τις δύο προτάσεις υποψηφιότητας για το Μουντιάλ 2030, επέτρεψε επίσης στη FIFA να επιταχύνει την έναρξη των διαδικασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034, που πλέον περιορίζεται σε ομοσπονδίες-μέλη από την Ασία και την Ωκεανία.

Εκτός από τους Άραβες και η Αυστραλία ενδιαφέρεται επίσης για το Mundial του 2034 μετά την επιτυχή συνδιοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών φέτος με τη Νέα Ζηλανδία. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το τουρνουά του 2034 θα παιχτεί σχεδόν σίγουρα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο – όπως το περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.

«Θέλουμε να γιορτάσουμε την ποδοσφαιρική μας κουλτούρα και να μοιραστούμε τη χώρα μας με τον κόσμο», δήλωσε ο Γιασέρ Αλ Μισεχάλ, πρόεδρος της σαουδαραβικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και μέλος του Συμβουλίου της FIFA, μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της Σαουδικής Αραβίας να υποβάλει πρόταση.