Νίκη για τους «τρεις» της European Super League στην κόντρα τους με την UEFA μιας και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία απέσυρε τις κυρώσεις που είχε επιβάλλει σε Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Μία ημέρα πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο ισπανική δικαστηρίου για ενδεχόμενη τιμωρία της UEFA, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε να αποσύρει την έρευνα και ουσιαστικά τις κυρώσεις κατά των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους για την ίδρυση της European Super League.

Επίσης όσον αναφέρει η UEFA δεν θα επιβάλλει πρόστιμα και στις υπόλοιπες 9 ομάδες που συμμετείχαν στην ESL, όπως είναι ανακοινώσει.

Βέβαια η υπόθεση δεν έχει τελειώσει μιας και υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπου εκεί η UEFA περιμένει να δικαιωθεί.

Η ανακοίνωση της UEFA αναφέρει: «Η UEFA θα ενημερώσει το δικαστήριο της Μαδρίτης για την απόφασή της να μην συνεχίσει τις τρέχουσες νομικές διαδικασίες κατά των τριών ομάδων που εξακολουθούν να συμμετέχουν στη Super League (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους).

Η UEFA σέβεται τις δικαστικές διαδικασίες και υπάρχει η άποψη είναι ότι η διαδικασία που βρισκόταν σε εξέλιξη δεν εξυπηρετεί το βέλτιστο συμφέρον της UEFA ή των ενώσεων -μελών της αυτήν τη στιγμή. Η UEFA διατηρεί σταθερά τη θέση της για τη Super League και τις ενέργειες των εμπλεκόμενων συλλόγων.

Η UEFA θα συνεχίσει να παλεύει για να κάνει ό, τι χρειάζεται για να σταματήσει η Super League. Αυτό περιλαμβάνει την πιθανή επανεκκίνηση νομικών διαδικασιών.»