Για όλους και για όλα μίλησε σε συνέντευξή του στο επίσημο κανάλι του Άγιαξ ο Τζον Φαν’τ Σιπ.

«Ο Άγιαξ είναι ο σύλλογος μου και θέλω να τον βοηθήσω. Φυσικά το σκέφτηκα και το συζήτησα στο σπίτι. Η γυναίκα μου με στήριξε σε αυτό, παρόλο που μπορεί να μην είναι πλέον εδώ. Το άκουσα αυτό από αυτήν, με ενίσχυσε και έκανε την απόφασή μου εύκολη», είπε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο Φαν’τ Σιπ αποκάλυψε πως η σχέση του με τη σύζυγό του ξεκίνησε, όταν έπαιζε στον Άγιαξ. «Η πρώτη συνάντηση ήταν στον Άγιαξ. Το γεγονός ότι θα μπορούσα να επιστρέψω σε έναν ρόλο ως πιθανός προπονητής ήταν η διακαής επιθυμία της», ανέφερε ακόμη ο Φαν’τ Σιπ.

Ο Φαν’τ Σιπ μίλησε και για το τι θα πει στους παίκτες του. «Θέλω να ακούσω τι νιώθουν και τι συμβαίνει στο μυαλό τους. Τελικά, εξαρτάται από εμένα και το τεχνικό επιτελείο να ενισχύσουμε αυτήν την αυτοπεποίθηση όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να δώσουμε σαφήνεια. Αλλά πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουν ότι παίζουν για τον Άγιαξ. Αυτό σημαίνει να τολμάς, να μην κρύβεσαι και να φέρεις πίσω το ποδόσφαιρο του Άγιαξ πιο γρήγορα. Αυτοί είναι οι πρώτοι στόχοι που εμείς ως τεχνικό επιτελείο πρέπει να μεταφέρουμε», είπε.

Όσο για τον Βαλκάνη επισήμανε: «Είναι πολύ σημαντικός και δείχνει ξεκάθαρα τι θέλουμε».

«Ελπίζω και θα ήθελα να βοηθήσω τα παιδιά, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Βλέπεις ότι περνάνε δύσκολα και αυτό είναι λογικό. Η προσδοκία σε έναν σύλλογο όπως ο Άγιαξ είναι να γίνεσαι πάντα πρωταθλητής. Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε έναν δεσμό εμπιστοσύνης, να δουλέψουμε σκληρά στο γήπεδο και να είμαστε ξεκάθαροι», κατέληξε ο Φαν’τ Σιπ.