Σύμφωνα με την Marca, o διάδοχος του Τσάβι στον πάγκο της Μπαρτσελόνα θα είναι ένας εκ των Χάνσι Φλικ ή Ρομπέρτο ντε Τσέρμπι.

Σε δύο ονόματα έχει εστιάσει αυτή τη στιγμή η Μπαρτσελόνα για την διάδοχη κατάσταση στον πάγκο μετά την αποχώρηση του Τσάβι. Αν τελικά, ο Ισπανός βγάλει την χρονιά (διότι σε περίπτωση αποκλεισμού από την Ευρώπη θα υπάρξει θέμα άμεσης αποχώρησης), τότε ο Χάνσι Φλικ και ο Ρομπέρτο Ντε ντε Τσέρμπι μοιάζουν αυτή τη στιγμή οι βασικοί υποψήφιοι, αφού τα υπόλοιπα ονόματα που έχουν ακουστεί μάλλον στερούνται ρεαλισμού.

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν θέλει να κοουτσάρει κάποια ομάδα φέτος, ο Μίκελ Αρτέτα δεν φεύγει από την Άρσεναλ, ενώ θέμα Τιάγκο Μότα δεν τέθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με την Marca, ο Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι και ο Χάνσι Φλικ είναι οι δύο βασικοί υποψήφιοι, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχουν κατατεθεί επίσημες προτάσεις.
Ο Ιταλός τεχνικός της Μπράιτον αρέσει σε πολλούς στην Βαρκελώνη, ενώ ο πιο έμπειρος Φλικ που έχει ήδη αρχίσει μαθήματα ισπανικών, μπορεί να φέρει μαζί του ίσως και κάποιους συμπατριώτες του, όπως ο Τζόσουα Κίμιχ, κάτι που επίσης αρέσει πολύ στην διοίκηση των μπλαουγκράνα.