Ο Άρης είχε ξεχωρίσει την περίπτωση του Λορέν Μορόν από τη λίστα των επιθετικών που είχε στη διάθεσή του με την εκτίμηση ότι ο 29χρονος Ισπανός επιθετικός ταιριάζει περισσότερο στη φιλοσοφία της ομάδας και κυρίως στο στιλ παιχνιδιού που θέλουν να παίξουν οι «κίτρινοι» την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Οι Θεσσαλονικείς επένδυσαν στην πρόταση που του κατέθεσαν, στην προοπτική που του πρόσφεραν για να κάνει rebranding της καριέρας του αλλά και στη δεδομένη αποχώρησή του από την Μπέτις καθώς γνώριζαν ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο του Μανουέλ Πελεγκρίνι. Αυτό επιβεβαιώθηκε και την περασμένη αγωνιστική περίοδο όπου ο περιορισμένος αριθμός εμφανίσεών του με την Μπέτις τον οδήγησε στον δανεισμό του στη Λας Πάλμας στα μέσα της χρονιάς.

Ωστόσο, έχοντας προχωρήσει τις επαφές μαζί του και νιώθοντας ότι ο παίκτης είχε επιλέξει τον Άρη για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ουσιαστικά δοκιμάστηκαν και οι αντοχές τους καθώς στο τελευταίο διάστημα ο παίκτης βρέθηκε σε διαπραγματεύσεις με την Μπέτις για τη λύση του συμβολαίου του. Αυτή η υπόθεση δεν ήταν καθόλου εύκολη καθώς το συνολικό ύψος αυτού ήταν περί των 2 εκατ. ευρώ. Ο Άρης κάλυπτε περίπου τα 750.000 ευρώ. Τελικώς, η λύση βρέθηκε και η συμφωνία του Άρη με τον ποδοσφαιριστή είναι δεδομένη. Προβλέπει διετές συμβόλαιο και απομένει να οριστεί η ημέρα άφιξής του στη Θεσσαλονίκη.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση, το προφίλ του Λορέν Μορόν, καθώς πρόκειται για επιθετικό επιπέδου La Liga ο οποίος χρειάστηκε πρόπερσι να αγωνιστεί στην Εσπανιόλ (μέτρησε 25 συμμετοχές και τέσσερα γκολ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο) καθώς έχασε τη θέση του από την Μπέτις από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Μανουέλ Πελεγκρίνι.