Η Εθνική ομάδα πόλο Νεανίδων ηττήθηκε με 14-13 και τέθηκε εκτός ημιτελικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βόλου.

Τα κορίτσια του Κώστα Δήμου έκαναν μεγάλη προσπάθεια αφού βρέθηκαν να χάνουν με πέντε τέρματα. Εκτός αυτού η τελευταία επίθεση των Ρωσίδων διήρκεσε… 33 δευτερόλεπτα (!) αντί για 30 και το γκολ της Μπιτσάκου στην εκπνοή κρίθηκε –σωστά με βάση τα όσα έβλεπαν οι διαιτητές εκείνη τη στιγμή– εκπρόθεσμο.

Τίποτα δεν λειτούργησε σωστά στα δύο πρώτα οκτάλεπτα για την Εθνική και οι Ρωσίδες αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν με 10-5, κυρίως με τον τρόπο που σας είπαμε στο ξεκίνημα και με τα κορίτσια μας να μη μπορούν να βρουν δίχτυα, καθώς οι αντίπλαοι είχαν μπλοκάρει τα ατού και είχαν και σε καλή μέρα την τερματοφύλακά τους. Στο τρίτο οκτάλεπτο, όιμως, άλλαξε το μομέντουμ, η Εθνική βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς μείωσε και κυρίως με τις Τριχά και Νίνου έφτασε να μειώσει στο 14-13, 1.26 πριν από το φινάλε.

Οι Ελληνίδες έβγαλαν άμυνα στην επόμενη επίθεση της Ρωσίας και ο Δήμου κάλεσε το δεύτερό του τάιμ άουτ του. Η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να κερδίσει αποβολή και το σουτ της Νίνου αποκρούστηκε από την Ζαμπαλούεβα. Η Ρωσία ξεκίνησε την επίθεσή της με 0:36 να απομένουν στο χρονόμετρο. Οι Ελληνίδες πίεσαν να κερδίσουν την μπάλα, ενώ οι αντίπαλές μας έπαιξαν με χρόνο. Όμως, όταν τελείωσε η επίθεση και χωρίς να έχει γίνει σουτ (σημαντικό αυτό, αφού θα μπορούσαν σε εκείνο το διάστημα να κυλήσουν δευτερόλεπτα) η Ελλάδα έμεινε με 3 δευτερόλεπτα, αντί για 6 (ή έστω 5,5). Έτσι η γρήγορη πάσα προς την Μπιτσάκου έγινε σε χρόνο ενός δευτερόλεπτου με την Πατρινή να σκοράρει εκπρόθεσμα ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες από πλευράς ελληνικής ομάδας!

Η Ρωσία είχε 1/3 παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 4 κόντρα, 3 φουνταριστό, 5 περιφέρεια.

Η Ελλάδα είχε 5/9 παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 2 κόντρα, 1 φουνταριστό, 3 περιφέρεια, .

ΡΩΣΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 14-13

Οκτάλεπτα: 5-3, 5-2, 3-5, 1-3.

ΡΩΣΙΑ: Ζαμπαλούεβα, Πανφίλοβα 2, Τσερκάσοβα 1, Λάπτεβα 3, Εβστιφέεβα, Μπογκντάνοβα 4, Βορόντσοβα 1, Σαραφουτντίνοβα 1, Γκούσκοβα 1, Μουσιατζίνα, Γκολουμπάεβα, Μπουνάκοβα 1, Βορονίνα.

ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Δήμου): Μαυρωτά, Καϊάφα, Μουστακαρία, Σιούτη 2, Φουντωτού 2, Τσιμάρα , Νίνου 4, Μπόβαλη, Τορνάρου 1, Μπιτσάκου, Τριχά 3, Ξανθοπούλου, Λάζαρη.

Διαιτητές: Ορτέγκα (Ισπανία), Στανόγεβιτς (Σερβία).

Το πρόγραμμα του Σαββάτου: 10.00 Σερβία – Σλοβακία (θέσεις 5η-8η), 11.30 Ελλάδα – Γαλλία (θέσεις 5η-8η), 18.30 Ισπανία – Ολλανδία (Ημιτελικός), 20.00 Ιταλία – Ρωσία (ημιτελικός).