Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος δήλωσε ευχαριστημένος από την αντίδραση των παικτών της εθνικής ομάδας, ειδικότερα στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Γαλλία, που έφερε και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Ντόχα.

Η εθνική ομάδα στο πρώτο δύσκολο παιχνίδι της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα, ανταποκρίθηκε, νικώντας δύσκολα τη Γαλλία με 13-12 εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος είπε: «Ενώ ελέγχαμε το παιχνίδι, ισοφαριστήκαμε σε ένα κρίσιμο σημείο, όμως δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας, βρήκαμε τις λύσεις. Αυτό είναι ένα πολύ καλό δείγμα, περίμενα ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, οι Γάλλοι είναι έτοιμη να κάνουν κάποια ζημιά, δεν θέλαμε να είμαστε εμείς. Εστιάσαμε στο παιχνίδι σαν να ήταν νοκ άουτ, θέλαμε την πρωτιά στον όμιλο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αυτός ήταν ο πρώτος στόχος.

Τώρα έχουμε τρεις ημέρες να προετοιμάσουμε το επόμενο παιχνίδι μας, να προετοιμάσουμε την εικόνα μας, γιατί είχαμε κάποιες κακές στιγές. Κρατάς αυτό που θέλεις και κοιτάς να βελτιώσεις κάποια πράγματα, στον προημιτελικό θα πρέπει να έχουμε πιο υψηλό ρυθμό και ισορροπία σε άμυνα και επίθεση».