Ο κατήφορος της Σάλκε μετά την καραντίνα δεν σταματιέται, καθώς έχασε σε 5 λεπτά δικό της παιχνίδι από την Φορτούνα Ντίσελντορφ. Νίκη για την Χόφενχαϊμ, ισοπαλίες στις αναμετρήσεις των Άουγκσμπουργκ και Πάντερμπορν, Ουνιόν Βερολινού και Μάιντς.

Ύστερα από εκείνες κόντρα σε Ντόρτμουντ και Άουγκσμπουργκ, η ομάδα του Ντέιβιντ Βάγκνερ υπέστη τρίτη σερί ήττα μετά το restart της Bundesliga και όχι μόνο απομακρύνεται από τις θέσεις του Europa League αλλά η εικόνα της συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία. Οι Βασιλικοί Μπλε έφτασαν στα 10 σερί ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και αυτό ήταν μόλις το 5ο τους γκολ μέσα στο 2020. Στην άλλη πλευρά, τεράστιο ήταν το αποτέλεσμα για την Φορτούνα, στη σκληρή μάχη που δίνει για να αποφύγει το μπαράζ παραμονής/υποβιβασμού.

Με τις φάσεις να είναι σταθερά λίγες στα ματς της Σάλκε, έτσι έφυγε και ένα μέτριο πρώτο μέρος με τον Ντέιβιντ Βάγκνερ να επιλέγει να κρατήσει σφιχτή την ομάδα του, η οποία είχε μεγάλη ευκαιρία στο 21’ με τον Καλιγκιούρι. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ευτύχισαν να προηγηθούν στο 53’ με τη κεφαλιά του ΜακΚένι μετά το φάουλ του Οζίπκα, όμως η χαρά κράτησε μόλις για 10 λεπτά. Στο 63’ ο Σούμπερτ απέκρουσε φωτοβολίδα από φάουλ και ο Χένινγκς ισοφάρισε από κοντά με κεφαλιά, τρόπος με τον οποίο ολοκληρώθηκε και η ανατροπή στο 68’ με τον Κάραμαν για το τελικό 2-1.

Ξέσπασε η Χόφενχαϊμ

Τόσο πριν, όσο και μετά την διακοπή η Χόφενχαϊμ δεν βλεπόταν. Ένα δράμα. Είχε συμπληρώσει 7 παιχνίδια δίχως νίκη, με απανωτές μέτριες (έως κακές) εμφανίσεις που την απομάκρυναν από την ευρωπαϊκή ζώνη. Η επίσκεψη της επίσης προβληματικής Κολωνίας ήταν το κατάλληλο φάρμακο για να έρθει η πρώτη νίκη εδώ και κάτι… μήνες.

Το σενάριο ήταν το ιδανικό για τους γηπεδούχους που προηγήθηκαν νωρίς (11’) με τον Μπάουμγκαρντνερ και είδαν των Κολωνία να μένει με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μπορνάουβ (25’). Τα πάντα τελείωσαν με την έναρξη της επανάληψης. Δύο γρήγορα γκολ ξανά από Μπάουμγκαρντνερ (46’) και Τσούμπερ (48’) έφεραν το σκορ στο 3-0, ωστόσο η Κολωνία δεν είχε παραδώσει το πνεύμα της. Η αποβολή του Χούμπνερ (51’) έφερε ξανά αριθμητική ισορροπία, ενώ το γκολ του Κάιντς (60’, 3-1) έφερε ξανά ελπίδες. Ωστόσο, ο Ουτ αστόχησε σε δεύτερη σερί αγωνιστική σε πέναλτι (77′) και το 3-1 έμεινε ως το τέλος…

Μη χείρον, βέλτιστον για Ουνιόν και Μάιντς

Ήταν οι ομάδες με τις λιγότερες ισοπαλίες στην Bundesliga (3) και τελικά κατάφεραν να φέρουν το αποτέλεσμα που αποφεύγουν φέτος, όπως ο διάολος το λιβάνι. Η Μάιντς εμφανίστηκε θυμωμένη από το ταπεινωτικό 0-5 από την Λειψία και άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Μπακού (13’), όμως η Ουνιόν Βερολίνου που δεν είχε βάλει ούτε γκολ μετά την διακοπή, έσπασε το ρόδι με τον Ινγκβάρτσεν (35’, 1-1). Ωστόσο, πριν βγει το ημίχρονο οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Άντριχ, πλεονέκτημα που δεν εκμεταλλεύτηκε η Μάιντς που έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ματετά στην επανάληψη για να φύγει με το διπλό από το Βερολίνο.

Τρίτωσε το καλό για Πάντερμπορν

Μπορεί να είναι ουραγός της βαθμολογίας, αλλά πουλάει πολύ ακριβά το τομάρι της. Μετά την διακοπή η Πάντερμπορν παραμένει αήττητη (!), έχοντας πια τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες σε ματς που με τις ίδιες συνθήκες θα τα έχανε στον πρώτο γύρο. Αυτή τη φορά ήταν πολύ πιο διεκδικητική στην έδρα της Άουγκσμπουργκ, σε ένα απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι που τελικά έληξε χωρίς γκολ (0-0) μόνο εξαιτίας της αστοχίας των παικτών των δύο ομάδων.