Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο αποφασισμένος από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο λεπτό, δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ απέναντι στην ελληνική ομάδα ανάγκης του ΠΑΟΚ, επικρατώντας εύκολα με 3-0 σετ και πλέον η πρόκριση θα κριθεί την Κυριακή.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου αντέδρασε μετά την ήττα της Τετάρτης και δεν άφησε περιθώριο στους Θεσσαλονικείς. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη φάνηκε ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο σετ όπου έχασε μάλιστα τρία σετ μπολ.

Ο τραυματισμός του Σωτήρη Σωτηρίου στο φινάλε του πρώτου σετ ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να αγωνιστεί με τα δύο περσινά του λίμπερο (Εφραμίδης, Κωνσταντινίδης) στα άκρα. Οι πράσινοι περιόρισαν σημαντικά τα λάθη, χτύπησαν και στο μπλοκ και οδήγησαν τη σειρά των ημιτελικών της Volley League σε τρίτο ματς που θα γίνει την Κυριακή στις 19:00 το απόγευμα.

Ο ΠΑΟΚ σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι ξεκίνησε με τον Μπούτο στη διαγώνιο αντί του Αρμενάκη και τον Φιλίποφ στην πάσα αντί του Τερζή. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρατάχθηκε με Σωτηρίου – Εφραμίδη στα άκρα, Χαραλαμπίδη – Γάτση στο κέντρο και Στεφάνου στη θέση του λίμπερο.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη παρατάχθηκε με το αναμενόμενο σχήμα. Ο Γιάκομπσεν ήταν στην πάσα, ο Ράπτη στη διαγώνιο, οι Τσάτσιτς – Ανδρεόπουλος στα άκρα, οι Πανταλέων – Ρανγκέλ στο κέντρο και ο Ζήσης στη θέση του λίμπερο.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου μπήκε φουριόζα στο ματς και πήρε διαφορά τριών πόντων με το ξεκίνημα μετά από λάθος του Μπούτου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να ισοφαρίσει μετά από μπλοκ άουτ του Χαραλαμπίδη και επίθεση του Μπούτου. Ο Παναθηναϊκός προσπέρασε και πάλι με δύο πόντους μετά από επίθεση του Ανδρεόπουλου ενώ έφτασε στο +3 (10-13) μετά από μπλοκ του Ρανγκέλ.

Το «τριφύλλι» διατηρούσε διαφορά τριών πόντων μέχρι το 17-20 μετά από επίθεση του Ράπτη. Ο Έλληνας παίκτης που αγωνίζεται ως διαγώνιος αντί του Στάροβιτς έχασε το σερβίς του και ο Μπούτος με τη σειρά του από πλευρά ΠΑΟΚ κέρδισε τέσσερις σερί πόντους (δύο άσοι) με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να προσπεράσει με 22-20. Η ομάδα του Ανδρεόπουλου ισοφάρισε σε 22-22 με μπλοκ του Ρανγκέλ στην τελική ευθεία του σετ.

Το φινάλε το σετ εξελίχθηκε σε γκραν γκινιόλ. Ο ΠΑΟΚ έχασε τρία σετ μπολ, ο Παναθηναϊκός έχασε ένα και στο 27-27 μετά από λάθος σερβίς του Σωτηρίου η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου προηγήθηκε με 28-27 με άσο του Πανταλέων και κατέκτησε τελικά το σετ με μπλοκ του Ρανγκέλ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο δεύτερο σετ. Η ομάδα του Ανδρεόπουλου προηγήθηκε με 5-0 με άουτ επίθεση του Μπούτου με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να δείχνουν να έχουν χάσει την συγκέντρωσή τους. Στο μεταξύ η ομάδα του Κώστα Δεληκώστα αναγκάστηκε να αγωνιστεί στο υπόλοιπο ματς χωρίς τον Σωτήρη Σωτηρίου. Ο έμπειρος ακραίος τραυματίστηκε στο φινάλε του πρώτου σετ στην προσπάθεια για σερβίς και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι λόγω των απουσιών και τους προβλήματος του Σωτηρίου, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με στα άκρα με Εφραιμίδη και Κωνσταντινίδη που πέρσι αγωνίζονταν ως λίμπερο.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης συνέχισε τα λάθη και ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 20-10 μετά από λάθος των παικτών του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς μείωσαν προσωρινά ωστόσο δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο σετ και ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 25-17 και το 2-0 στα σετ.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου μπήκε φουριόζα και στο τρίτο σετ. Μετά από λάθος του Μπούτου στο σερβίς και με μπλοκ του Ρανγκέλ οι «πράσινοι» προηγήθηκσν με 7-3 έχοντας τον απόλυτο έλεγχο. Η ομάδα του Κώστα Δεληκώστα μείωνε τη διαφορά μέχρι τους δύο πόντους με τον Παναθηναϊκό να προσπερνά και πάλι με 8-14 με επίθεση του Ρανγκέλ.

Οι Θεσσαλονικείς με σερί λάθος επιθέσεις του Ανδρεόπουλου μείωσε σε 13-16 αλλά οι πράσινοι προσπέρασαν ξανά με έξι πόντους για το 13-19 με μπλοκ του Ρανγκέλ πάνω από στον Αρμενάκη. Το υπόλοιπο σετ εξελίχθηκε με τον Παναθηναϊκό να το κατακτά χωρίς πρόβλημα και να κάνει το 1-1 στη σειρά των ημιτελικών.

Τα σετ 0-3 (27-29, 17-25, 18-25)