Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε εκ νέου της Βουλιαγμένης με 11-9, έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών της Α’ Εθνικής κατηγορίας πόλο γυναικών και φτάνει όλο και πιο κοντά στο τρεμπλ.

Η ομάδα του Πειραιά με νίκη την Κυριακή στον τρίτο τελικό θα κατακτήσει το 12ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και προσπερνά τη Βουλιαγμένη σε κατακτήσεις. Παράλληλα, η ομάδα του Χάρη Παυλίδη θα φτάσει σε ένα ιστορικό τρεμπλ αφού την προηγούμενη φορά που κατέκτησε την Ευρωλίγκα, το 2015 δε διεξαγόταν το κύπελλο Ελλάδος.

Η ομάδα των νοτίων προαστίων κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό και προηγήθηκε με 3-1 με την Ειρήνη Νίνου στο πρώτο οκτάλεπτο. Η ομάδα του Πειραιά μείωσε στο γκολ με την Τσουκαλά αλλά η Κοντονή διαμόρφωσε το 4-2, που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Βουλιαγμένη έφτασε και πάλι στο +2 (5-3) με την Κώτσια. Ο Ολυμπιακός βρήκε αντίδραση και ισοφάρισε με Μαργαρίτα Πλευρίτου και Αβραμίδου. Οι γηπεδούχες έφτασαν και πάλι στο +2 (7-5) με πέναλτι της Νίνου και γκολ της Βασιλικής Διαμαντοπούλου. Η ομάδα του Πειραιά μείωσε σε 7-6 με γκολ της Αβραμίδου στο φινάλε του δεύτερου οκταλέπτου.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 7-7 με την Κανετίδου στο τρίτο οκτάλεπτο ενώ προσπέρασε με 7-8 με γκολ της Πλευρίτου στην παίκτρια παραπάνω. Με νέο γκολ στην παίκτρια παραπάνω ομάδα του Χάρη Παυλίδη έφτασε στο 7-9 με την Κώτσια να μειώνει σε 8-9, που ήταν και το σκορ του τρίτου οκταλέπτου.

Στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου η Βασιλική Πλευρίτου έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό για το 8-10 έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος του ματς. Οι φιλοξενούμενες έφτασαν στο 8-11 με την Μυριοκεφαλιτάκη με την Πάτρα να μειώνει για τη Βουλιαγμένη ένα περίπου λεπτό πριν το τέλος.

Στο υπόλοιπο ματς δεν άλλαξε κάτι με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη.