Στη «μάχη» του πρώτου προκριματικού ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ πόλο ανδρών ρίχνεται την Τετάρτη ο Απόλλωνας Σμύρνης που αναχώρησε για την Ποντγκόριτσα.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» πέταξε για το Μαυροβούνιο με στόχο τη διεκδίκηση της πρόκρισης (την κατακτούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες) από έναν πολύ δυνατό όμιλο, στον οποίο μετέχουν ακόμη οι έχουσες εμπειρία από τη φάση των ομίλων της κορυφαίας διοργάνωσης Όρβοσι (Ουγγαρία), Γιαντράν Σπλιτ (Κροατία), Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο), Σίντεζ Καζάν (Ρωσία), αλλά και η Ζάιμπας από τη Λιθουανία και η τουρκική ΕΝΚΑ Κωνσταντινούπολης.

Το έργο των παικτών του Νίκου Δεληγιάννη μόνο εύκολο δεν είναι, το αντίθετο θα λέγαμε, αλλά άπαντες είναι αποφασισμένοι, αργής γενομένης από το αυριανό (22/9, 17:30) πρώτο ματς ενάντια στη Σίντεζ, να «παλέψουν» και να εξαντλήσουν τις πιθανότητες ώστε να κάνουν δικό τους το «εισιτήριο» για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Την αποστολή του Απόλλωνα Σμύρνης αποτελούν ο προπονητής Νίκος Δεληγιάννης, ο συνεργάτης του Δημήτρης Μιτελούδης και οι αθλητές Στέφανος Γαλανόπουλος, Βασίλης Καβουσανός, Αλέξανδρος Γούνας (C), Αλέξανδρος Αλαμάνος, Ιβάν Γκουσάροβ, Άντε Βίσκοβιτς, Νίκος Γαρδίκας, Μανώλης Σολανάκης, Νίκος Τσολακούδης, Κωνσταντίνος Χονδροκούκης, Κώστας Μόκκας, Άγγελος Γωνιωτάκης και Αλέξανδρος Κότσκαρ. Αρχηγός αποστολής είναι ο έφορος του τμήματος υδατοσφαίρισης, Σπύρος Μίντζης.

Πριν την αναχώρηση ο Νίκος Δεληγιάννης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος www.apollonwaterpolo.gr δίνοντας το στίγμα για την προσπάθεια που θα καταβληθεί.

Ερ -: Ξεκινούν νωρίς οι φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις του Απόλλωνα με τη συμμετοχή στον 1ο προκριματικό όμιλο του Champions League. Κατά πόσο έτοιμη είναι η ομάδα και σε τι αποσκοπεί;

«Θα θέλαμε λίγο παραπάνω χρόνο είναι η αλήθεια, γιατί έχουμε πάρα πολλούς καινούργιους παίκτες και δυσκολευόμαστε πολύ να αποκτήσουμε την ομοιογένεια που χρειάζεται – είναι πολύ μικρό το διάστημα. Παρ’ όλα αυτά έχουμε προετοιμαστεί σε κάποια πράγματα. Τα παιδιά δείχνουν πολύ μεγάλη ανταπόκριση και πολύ μεγάλη θέληση. Έχουν παρουσιάσει πολύ μεγάλη διάθεση για να φτιάξουμε ένα πολύ καλό σύνολο και στόχος είναι να διεκδικήσουμε την πρόκριση.

Είναι πολύ δυνατός όμιλος, είναι ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου, ομάδες οι οποίες δεν άλλαξαν πάρα πολύ – πλην της Χέρτσεγκ Νόβι – από πέρυσι. Τουναντίον ενισχύθηκαν. Ωστόσο νομίζω ότι είμαστε σε τέτοιο βαθμό έτοιμοι που θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε για να περάσουμε στην επόμενη φάση!

Δυστυχώς είναι μια συγκυρία που δεν μας επιτρέπει τόσο πολύ να δώσουμε το βάρος στο να παίξουμε καλά, όμορφα και να κάνουμε σπουδαία πράγματα, όσο το να κυνηγήσουμε το αποτέλεσμα καθαυτό. Θα κάνουμε το αδύνατο δυνατό για να κυνηγήσουμε το αποτέλεσμα και ελπίζω στο τέλος να έχουν μια καλή κατάληξη τα πράγματα, κυρίως για τα παιδιά που έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό μέχρι εδώ».

Το πρόγραμμα των αγώνων του Απόλλωνα Σμύρνης:
Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου

17:30 Απόλλων Σμύρνης – Σίντεζ Καζάν

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου

10:00 Όρβοσι – Απόλλων Σμύρνης, 17:30 Απόλλων Σμύρνης – Γιαντράν Σπλιτ

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου

17:30 Απόλλων Σμύρνης – Ζάιμπας

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

13:30 Ενκα Κωνσταντινούπολης – Απόλλων Σμύρνης, 19:30 Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι – Απόλλων Σμύρνης

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου ο Απόλλων έχει ρεπό