Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέδειξε για ακόμη μια φορά, τη σπουδαιότητα που έχει για εκείνον η συνεργασία με τον αδερφό του, τον Πέτρο.

«Ήθελα να κάνω ένα φρέσκο ξεκίνημα αυτή τη χρονιά και είχα την ιδέα να παίξω όσα περισσότερα διπλά μπορέσω με τον αδερφό μου, τον Πέτρο», είπε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στη συνέντευξη τύπου του Ρότερνταμ. «Είναι ένα όνειρο που είχα και ποτέ δεν ήμουν σε θέση να το πραγματοποιήσω, μόνο λίγες φορές σε κάποια 250άρια. Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία και να παίξουμε μαζί σε 250άρια, 500άρια, κάναμε και το ντεμπούτο μας σε Grand Slam και ήταν η καλύτερη ανάμνηση που είχα στη ζωή μου, καλύτερη ανάμνηση στην Αυστραλία και από την πορεία μου στα ημιτελικά. Πήγα προσωπικά στο γραφείο του Κρεγκ Τάιλι για να του πω πόσο ευγνώμων ήμουν που μας έδωσε την ευκαιρία να παίξουμε και να κερδίσω αυτές τις υπέροχες αναμνήσεις. Ελπίζω πως θα μπορέσουμε να το κάνουμε ξανά αυτό, να παίξουμε και σε άλλα τουρνουά. Προφανώς είμαι αφοσιωμένος στην καριέρα μου στα μονά, αλλά θέλω και να βοηθήσω τον αδερφό μου, να κερδίσει κάτι από αυτούς τους αγώνες των διπλών».

Δεν είναι, πάντως, σύνηθες ένας τοπ παίκτης να αγωνίζεται σε Grand Slam στο διπλό. «Δεν θα το έκανα αυτό για κανέναν άλλον, θα το έκανα μόνο για τον αδερφό μου. Η συνεργασία μας εξελίσσεται σε κάτι πολύ συναρπαστικό για το μέλλον. Θέλω να κάνουμε ομάδα μαζί, αποκλειστικά, δεν σχεδιάζω να παίξω διπλά με κάποιον άλλον».

Τόνισε, μάλιστα, ότι δεν θα εγκατέλειπε τον Πέτρο ακόμα και αν έφτανε σε δεύτερη εβδομάδα major τόσο στο μονό, όσο και στο διπλό. «Δεν θα το έκανα. Δεν υπάρχει περίπτωση απόσυρσης για μένα, εκτός αν έχω κάποιο σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, που φυσικά απεύχομαι. Αν καταφέρω να φτάσω στη δεύτερη εβδομάδα ενός Grand Slam στα διπλά με τον αδερφό μου στο πλευρό μου, θα είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο. Είναι τρεις φορές καλύτερο από το να το μοιράζεται με κάποιον που δεν ξέρεις πραγματικά».

Θυμίζουμε ότι ο Στεφ κάνει αύριο βράδυ (20.30) πρεμιέρα στο ABN World Tennis Tournament και ο πρώτος του αντίπαλος είναι ο Ιγκόρ Γκεράσιμοφ.