Πολύ θετικό πρόσημο είχε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε για τα ελληνικά χρώματα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα βόλλευ.

Του Καλλιτσάρη Ιωάννη

Στη Γερμανία, η Στουτγάρδη του Γιάννη Αθανασόπουλου και της Αθηνάς Παπαφωτίου συνέχισε την πολύ καλή πορεία της. Έχοντας βασική την Παπαφωτίου, ο Αθανασόπουλος είδε την ομάδα του να φτάνει στην πέμπτη φετινή νίκη στη Bundesliga και να διατηρείται στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Παπαφωτίου έκανε πολύ καλό παιχνίδι και οδήγησε την ομάδα της στο 3-0 απέναντι στην NawaRo Straubing (25-17, 25-19, 25-16).

Νίκη και για την Κούνεο της Ζακχαίου και της Στράντζαλη στην Ιταλία. Σε ένα δύσκολο παιχνίδι που κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Η Κούνεο προηγήθηκε παίρνοντας το πρώτο αλλά και το τρίτο σετ αλλα η Busto Arsizio ισοφάρησε ισάρηθμες φορές. Το 15-10 στο πέμπτο σε έδωσε τη νίκη στις γηπεδούχες έχοντας τη Ζακχαίου σε φοβερή μέρα σημειώνοντας 17 πόντους. Η Στράντζαλη είχε μικρότερο χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι αυτό με αποτέλεσμα να περιοριστεί σε 1 κερδισμένο πόντο. Ζακχαίου και Στράντζαλη θα υποδεχδτούν με την ομάδα τους την Bergamo, την Τετάρτη.

Νίκη και για την… Γαλλίδα Λαμπρούση. Η Μιλούζ της Τζίνας Λαμπρούση μπορεί να έχασε το πρώτο σετ από την Chamalières με 25-22 αλλά το σκηνικό άλλαξε στη συνέχεια. Με 22-25, 14-25 και 18-25 σε 1 ώρα και 36 λεπτά αγώνα η Μιλούζ επικράτησε με 1-3 και παρέμεινε ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Nantes. Η Λαμπρούση είχε καλή παρουσία και μέτρησε 3 πόντους.

Στην 3η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος ακολουθεί η Μπεζιέ της Άννας Σπανού. Η Σπανού μπορεί να μην αγωνίστηκε αλλά είδε την ομάδα της να παίρνει τη νική με 3-0 και να παραμένει ψηλά στη βαθμολογία.

Στην Ελβετία, η Λουγκάνο της Γιώτας Διώτη παραμένει σε καραντίνα και επέχει από τις αγωνιστηκές υποχρεώσεις για λίγο διάστημα ακόμα.