Η Ρωσία επιβλήθηκε με 3-1 σετ της Βραζιλίας και προκρίθηκε στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων. Επικό comeback από την ομάδα του Σαμεούλβο στο τρίτο σετ.

Ήταν ένα ακόμη εντυπωσιακό ματς στο τουρνουά βόλεϊ στο Τόκιο. Οι Ρώσοι έκαναν μία εκπληκτική ανατροπή στο τρίτο σετ και κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων.

Στο τρίτο σετ η «σελεσάο» έφτασε στο 20-12 με πολύ καλή εμφάνιση. Ωστόσο, τα λάθη, κυρίως του Γουάλας, στην επίθεση σε συνδυασμό με τις αλλαγές των Ρώσων, αλλάξαν την εικόνα του σετ και του αγώνα γενικότερα.

Οι Ρώσοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή, κατέκτησαν το τρίτο σετ και στη συνέχεια πήραν το ματς και την πρόκριση. Η Ρωσία θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, μετά το 2012 και τον τελικό του Λονδίνου όπου πάλι είχε νικήσει την Βραζιλία με ανατροπή.

Για τους νικητές πρώτο βιολί στην επίθεση ήταν ο Μιχαήλοφ με 22 πόντους. Ακολούθηκε ο Κλιούκα με 15 και Ιακόβλεβ με 12 πόντους.

Για τους Βραζιλιάνους 18 πόντους σημείωσε ο Λεάλ. Μόλις 10/27 επιθέσεις είχε ο Γουάλας που ολοκλήρωσετο ματς με 11 πόντους.

Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει είτε τη Γαλλία είτε την Αργεντινή στον τελικό.

Τα σετ 1-3 (25-18, 21-25, 24-26, 23-25)