Ο Σάββας Καμπερίδης χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά για τον Άρη, μίλησε επίσης για τις επιλογές που έγιναν και γι’ αυτές που είχε στο μυαλό του.

Ο προπονητής του Άρη παραχώρησε συνέντευξη στον Ρ/Σ «Yellow Radio» και σκιαγράφησε τη χρονιά που εξελίσσεται για τους «κίτρινους». Αναφέρθηκε στις επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι, στις δυσκολίες που προέκυψαν στη διάρκεια της σεζόν αλλά και σε μια ακόμη εξαιρετικά αγχωτική χρονιά για τον στόχο της επιβίωσης.

Για το ότι χρειάστηκε να κάνει περισσότερα πράγματα από το καθαρά αγωνιστικό: «Η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη από το ξεκίνημα. Υπήρχαν οι υποχρεώσεις και τα μπαν, υπήρχε η εικόνα που δεν έδινε περιθώρια αισιοδοξίας. Μαζί με όλα αυτά υπήρχε και τα δεδομένο ότι η ομάδα ήταν αναξιόπιστη. Μέσα σε όλα αυτά το να τρέξει η ομάδα όπως πρέπει ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Αυτό αφορά όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά στην ομάδα, όλοι κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Αν μένεις στο στενό πλαίσιο του επαγγέλματος σου δεν αφουγκράζεσαι τις ευθύνες που έχουν όλοι. Από τον Γιάννη τον Νικητάκη μέχρι τον Λευτέρη τον Αρβανίτη».

Για την διαχείριση των παικτών παρά τα προβλήματα: «Είναι πολύ δύσκολο γιατί απευθύνεσαι σε διαφορετικούς χαρακτήρες. Εγώ προσπάθησα να λέω την αλήθεια και να δίνω διαφορετικό κίνητρο στον καθένα. Άλλο κίνητρο έχουν οι Ντραγκίσεβιτς και Τσάλμερς και άλλο οι Φλιώνης και Κουζέλογλου. Πρέπει πρώτα να υπάρχει το προσωπικό κίνητρο του να εκπροσωπείς τον εαυτό σου και τον σύλλογο σου, αυτό ειδικά για τους μικρότερους. Οι μεγαλύτεροι παίζουν και για την υστεροφημία τους. Θέλει συζήτηση και υπομονή. Πρέπει να καταλαβαίνεις ότι ο παίκτης δεν είναι ρομπότ και να του δώσεις να καταλάβει ότι οι δυσκολίες είναι στο πρόγραμμα. Όλο αυτό δεν είναι εύκολο, αλλά θεωρώ ότι η ομάδα είχε φιλότιμο και για αυτό ολοκληρώσαμε μία δύσκολη χρονιά».

Για το χτίσιμο του ρόστερ και το ότι ο Άρης πήγε σε έμπειρους παίκτες: «Η λογική της ομάδας δεν είναι να πάει σε ένα γκρουπ έξι ξένων ή έμπειρων παικτών. Η ομάδα είχε δυσκολίες να ολοκληρώσει το ρόστερ της επειδή ο Άρης έχει μία φήμη αναξιόπιστης ΚΑΕ. Ήταν και οι συνθήκες της κοινωνίας έτσι. Κάθε άνθρωπος που είναι στο μπάσκετ ξέρει πόσο μεγάλο πρόβλημα ήταν για τον Άρη ότι δεν υπήρχε ο κόσμος του. Η ομάδα προσπάθησε να φέρει πολλούς Έλληνες παίκτες, ίσως και από δικούς μας κακούς χειρισμούς χάσαμε παιδιά που μπορούσαν να μας δώσουν ένα διαφορετικό κίνητρο, μία διαφορετική εικόνα. Το ότι καταλήξαμε σε έμπειρα παιδιά ήταν αναγκαίο, γιατί αυτοί οι παίκτες ήταν στην αγορά και η ομάδα κινδύνευε να μην ολοκληρώσει το ρόστερ του. Με τις συνθήκες που υπήρχαν το καλοκαίρι η ομάδα έκανε ένα μικρό θαύμα φτιάχνοντας ακόμη και αυτό το ρόστερ και συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα».

Για την κριτική που δέχθηκε: «Η κριτική είναι θεμιτή. Εκπροσωπούμε μία μεγάλη ομάδα και υπάρχουν απαιτήσεις. Δεν προσπαθήσαμε να κρυφτούμε πίσω από τα προβλήματα της ομάδας. Προσπαθούσαμε να δούμε τι μπορούμε να πάρουμε από το κάθε παιχνίδι. Ο κόσμος δεν γνωρίζει τι συμβαίνει όλη την εβδομάδα και εστιάζει στο τι γίνεται στον αγώνα».

Για την επιλογή του Ντραγκίσεβιτς: «Εγώ χρεώνομαι τον Ντραγκίσεβιτς. Θεωρώ ότι είναι ο πιο ταλαντούχος ψηλός στο πρωτάθλημα. Με τον τρόπο που τελείωσε την φετινή σεζόν θεώρησα ότι δεν υπήρχαν παίκτες που να μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν. Οι περισσότεροι λένε να έφευγε ο Ντραγκίσεβιτς να ερχόταν ο Έβανς, δεν γνωρίζουν αν ο Έβανς ήθελε να έρθει. Θεωρώ ότι η περίπτωση του Ντραγκίσεβιτς ήταν η καλύτερη που θα μπορούσαμε να έχουμε. Ότι επηρεάστηκε από την καραντίνα όπως αρκετοί παίκτες δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε. Αυτό το είδαμε και σε άλλες ομάδες να συμβαίνει. Όταν βρήκε τον εαυτό του τραυματίστηκε, έμεινε εκτός και μετά προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε την κατάσταση».

Για το αν θα μπορούσε να γίνει ένα ρόστερ με ελληνικό κορμό: «Στην δική μου φιλοσοφία έχει προτεραιότητα ο Έλληνας. Φτάσαμε κοντά σε Τολιόπουλο και Αγραβάνη, δεν ολοκληρώθηκαν οι συμφωνίες. Παλέψαμε πολύ για τον Γιαννόπουλο. Πήραμε τον Κουζέλογλου αντί να πάρουμε κάποιον Αμερικάνο. Προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε τον Λούντζη, αλλά όταν έχει να αντιμετωπίσεις μία ομάδα που παίζει Γιούροκαπ, που είναι πιο συνεπής και ισχυρή οικονομικά αυτήν την περίοδο, είναι δύσκολο να φέρεις αυτούς τους παίκτες».

Για την φετινή χρονιά: «Είμαι δέκα χρόνια στον Άρη, φέτος ήταν η πιο δύσκολη χρονιά. Οι δυσκολίες είναι αγωνιστικές, συν το πρόβλημα του COVID που ίσως επηρέασε τον Άρη περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα. Η ομάδα στάθηκε όρθια χάρη στα παιδιά της. Οι συνεργάτες μου, ο Γιάννης ο Νικητάκης, άτομα στα γραφεία και άτομα στην διοίκηση».

Σε ερώτηση σχετική με το μέλλον του κι αν θέλει να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Άρη. «Να τελειώσει η χρονιά και να δούμε πως θα πορευτούμε. Η ομάδα πρέπει να χαράξει την δική της γραμμή. Να μπορέσει να βάλει κάτω τα πράγματα και να σκεφτεί το τι θέλει και το πως θέλει να πορευτεί στο μέλλον. Για εμένα προφανώς υπάρχει δέσιμο με την ομάδα, αλλά να μπουν σε μία σειρά τα πράγματα και μετά να γίνει ότι πρέπει για την ομάδα. Πρέπει και εγώ να κάνω… περισσότερο από 30% μπάσκετ για να δώσω στην ομάδα αυτά που μπορώ».

Προηγούμενο άρθροΦοίνικας-ΠΑΟΚ 1-3: Σπουδαίο διπλό του «Δικεφάλου» στην Σύρο!
Επόμενο άρθροΜόντε Κάρλο: Ο Καράτσεφ πρώτος αντίπαλος του Τσιτσιπά