Ο Αλ Ντούραμ είναι ένα από τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα του Λαυρίου, με τον Αμερικανό να κάνει και τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Λαυρίου:

Το Λαύριο Megabolt είναι η πρώτη ομάδα στην επαγγελματική σου καριέρα. Πώς κατέληξες σε αυτή την απόφαση;

«Νομίζω ότι το Λαύριο Megabolt είναι η καλύτερη ευκαιρία για μένα. Μίλησα με τον Alpha Diallo που ήταν επίσης στο Providence πριν από μένα και έπαιξε στην ομάδα, μου τα περιέγραψε όμορφα, μου έδωσε συμβουλές για το πρόγραμμα που υπάρχει. Επίσης, μίλησα επί μακρών με τον κόουτς για την ομάδα, θεωρώ ότι δέσαμε πολύ καλά στην επικοινωνία μας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία αποφάσισα πως το Λαύριο Megabolt ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα».

Τι σε συμβούλευσε ο Diallo;

«Μου είπε τα καλύτερα! Η ομάδα και το περιβάλλον γύρω από αυτή είναι εξαιρετική, μπορεί να αναδεικνύει παίκτες μέσα από μια συγκεκριμένη πλατφόρμα δράσης. Μου εξήγησε πως η ομάδα είναι εξαιρετική επιλογή για rookies…»

Η ομάδα έχει αποκτήσει μέχρι τώρα πέντε rookies. Αυτό μπορεί να έχει τη δυσκολία του στο ξεκίνημα ως προς την προσαρμογή σας, αλλά από την άλλη πλευρά θεωρείς ότι είναι θετικό γιατί όλοι είστε στην ίδια αφετηρία, με τον ίδιο στόχο;

«Μπορεί να είμαστε rookies, όντως, όμως θεωρώ ότι όλοι μας είμαστε καλοί παίκτες και όλοι μας θέλουμε το καλό της ομάδας. Είναι μια νέα αρχή για όλα τα παιδιά που θα έρθουμε από τα κολέγια, αλλά αυτό θα μας βοηθήσει, γιατί θα περάσουμε μαζί τη διαδικασία της ενσωμάτωσης στο ευρωπαϊκό στιλ μπάσκετ. Θα είμαστε καλά, είμαι σίγουρος γι’ αυτό…»

Τι παίκτη θα δει το ελληνικό κοινό του μπάσκετ στο πρόσωπό σου;

«Έναν ηγέτη! Μπορώ να σκοράρω, μπορώ να πασάρω, είμαι παίκτης που μου αρέσει να κάνω πολλά μέσα στο γήπεδο, θέλω να παίξω άμυνα. Υπάρχουν πολλά, διαφορετικά πράγματα στο παιχνίδι μου, που μπορώ να δώσω στην ομάδα και να τη βοηθήσω να κερδίσει».

Προέρχεσαι από θητείες σε δύο από τα πιο δυνατά και παραδοσιακά πανεπιστήμια στο μπάσκετ, το Indiana και το Providence. Τι κάνει αυτά τα δύο προγράμματα τόσο ξεχωριστά;

«Οι προπονητές πρώτα από όλα! O κόουτς Archie Miller (Indiana) και ο Ed Cooley (Providence) είναι εξαιρετικοί άνθρωποι και μεγάλες προσωπικότητες του αθλήματος. Νιώθω πραγματικά πολύ μεγάλη τιμή που έπαιξα υπό τις οδηγίες τους, κερδίσαμε πολλά παιχνίδια και με το Indiana και με το Providence και ήταν εξαιρετικά χρόνια».

Θα έχεις συμπαίκτες σου στο Λαύριο Megabolt δύο αντιπάλους σου στο κολεγιακό μπάσκετ, τον RJ Cole και τον Kur Kuath…

«Ξέρω πολύ καλά και τους δύο και πόσο καλοί παίκτες είναι. Γνωρίζω αρκετά καλά από το High School και τον Savion Flagg. Ελπίζω όλοι μαζί να καταφέρουμε να γίνουμε μια καλή».