Αφού πρώτα επιβεβαίωσε ότι έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με τον διευθυντή της Γερμανίας, Όλιβερ Μπίρχοφ, αναφορικά με την επιστροφή του στον ρόλο του εκλέκτορα των «πάντσερ», στη συνέχεια ο Χάνζι Φλικ άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο για το μέλλον του..
«Έχουν ήδη γίνει συζητήσεις, συμπεριλαμβανομένων και με τον Όλι (σ.σ. Μπίρχοφ). Όλοι έχουν επικεντρωθεί στην Ομοσπονδία, αλλά έχουν γίνει κι άλλες επαφές. Σε ό,τι αφορά στο μέλλον μου, κάθε άλλο παρά αποφασισμένο είναι», σχολίασε ο 56χρονος προπονητής της Μπαγερν Μονάχου, από την οποία θα αποχωρήσει ως γνωστόν το καλοκαίρι.
Και πρόσθεσε με νόημα: «Η θέση του ομοσπονδιακού προπονητή είναι κάτι το ιδιαίτερο. Έχει μιας ομάδα με τους καλύτερους παίκτες της Γερμανίας. Ήμουν κοντά σε αυτόν για μεγάλο διάστημα, πέρασα πολύ όμορφα για πολύ καιρό και ήξερα τι να περιμένω. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνεις το τέλος».
Αν ο Φλικ αναλάβει την εθνική της χώρας του, θα επιστρέψει στην Ομοσπονδία μετά από τέσσερα χρόνια, καθώς υπήρξε βοηθος του Γιόαχιμ Λεβ στον θρίαμβο του 2014 στη Βραζιλία, ενώ αποχώρησε οικειοθελώς τον Γενάρη του 2017 όντας πλέον αθλητικός διειθυντής.