Σε συνέντευξή του ο Γκουστάβο Πογέτ άνοιξε στον Κώστα Φορτούνη την πόρτα για την επιστροφή του παίκτη στην εθνική ομάδα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην απόφαση του 31χρονου άσου του Ολυμπιακού να μην συνεχίσει στην εθνική ομάδα τονίζοντας ότι αν αλλάξει γνώμη ο ίδιος θα τον περιμένει πίσω

«Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω. Ούτε… ανακάτεμα με την κουτάλα. Εγώ τον κάλεσα τον Μάρτιο αλλά μετά τον Ιούνιο δεν τον κάλεσα και του τηλεφώνησα να του πώ το γιατί. Μετά τον Σεπτέμβριο μου τηλεφώνησε για το ότι σταματά. Τον Κώστα φέρνουμε σε δύσκολη θέση τώρα

Είναι άδικο διότι πήρε μία απόφαση. Κανένα θέμα ανταγωνισμού δεν υπήρχε με Μπακασέτα και Φορτούνη. Είναι δύο εξαιρετικοί επαγγελματίες. Εμένα δεν μου έδωσε καθόλου την εντύπωση ο Φορτούνης ότι δεν αντέχει την πίεση. Γιατί την κάνετε σε μένα την ερώτηση;

Ο Κώστας πήρε την απόφαση. Στον Κώστα πρέπει να κάνετε την ερώτηση. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Τζόρνταν που βγήκαν από το παιχνίδι και γύρισαν. Ναι η αγκαλιά μου είναι πάντα ανοιχτή. Έχουμε μία εξαιρετική σχέση. Με πήρε τηλέφωνο πριν ανακοινώσει την απόφασή του. Ναι γιατί όχι (εάν θέλει να γυρίσει); Είναι απόφασή του» ήταν τα λόγια του Πογέτ.

Ακόμη ο Γκουστάβο Πογέτ ξεκαθάρισε πως κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να του επιβάλει το ποιους παίκτες θα καλέσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα:

Επιπλέον ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε και στον αντίπαλο της Εθνικής ομάδας στον ημιτελικό των μπαράζ του Μαρτίου, το Καζακστάν:

Για το θέμα της έδρας της Εθνικής, εξέφρασε την ικανοποίησή του, αλλά με τον… αστερίσκο του πετάλου, που θέλει επίσης να έχει κόσμο:

Τέλος, υποστήριξε πως θα ήθελε να βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τους προέδρους των ομάδων, για να μιλήσουν για τα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο: