Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν εξέφρασε (για ακόμα μια φορά)τη βεβαιότητα ότι η UEFA είχε δίκιο στις κατηγορίες εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι για τις παραβιάσεις των κανονισμών του FFP.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε για πρώτη φορά για τις 115 κατηγορίες οικονομικών παραβιάσεων των κανονισμών της Premier League που αντιμετωπίζει η Μάντσεστερ Σίτι, με τον πρόεδρο της UEFA να γυρίζει τον χρόνο πίσω στο 2020, όταν οι Πολίτες είχαν τιμωρηθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

“Ξέρουμε ότι είχαμε δίκιο, αλλιώς δεν αποφασίζαμε να τιμωρήσουμε τη Μάντσεστερ Σίτι”, δήλωσε ο Τσέφεριν, αναφερόμενος στην ποινή των δύο χρόνων αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την επιβολή χρηματικού προστίμου που έφτανε τα 30.000.000 ευρώ στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, για παραβιάσεις των κανονισμών του FFP.

Μια ποινή που ωστόσο μειώθηκε στο CAS, με τον αποκλεισμό να σβήνεται και το πρόστιμο να πέφτει στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Θυμίζουμε ότι στα τέλη του 2024 η Μάντσεστερ Σίτι θα καθίσει το εδώλιο του κατηγορουμένου για 115 κατηγορίες παραβίασης των οικονομικών κανονισμών της Premier League, με την Έβερτον να είναι ο πρώτος αγγλικός σύλλογος που τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών για αντίστοιχα παραπτώματα.