Ο Μανουέλ Ουγκάρτε είναι το τελευταίο διαμαντάκι το οποίο έχει μπει προς πώληση στη βιτρίνα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η Τσέλσι με την Παρί Σεν Ζερμέν κινούνται ενεργά για να τον αποκτήσουν.

Τις τελευταίες μέρες το όνομά του είναι στα χείλη των ανθρώπων της Παρί Σεν Ζερμέν και της Τσέλσι: ο Μανουέλ Ουγκάρτε είναι, οπωσδήποτε, ένας πολυπόθητος αμυντικός χαφ.

Ο 22χρονος παίκτης της Σπόρτινγκ Λισαβόνας είχε συνδεθεί με την Παρί και μάλιστα ανακοινώθηκε ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν σε πολύ καλό δρόμο.

Αλλά από τότε, η πρωταθλήτρια Γαλλίας έχει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από την Τσέλσι, η οποία είναι αποφασισμένη να «κλέψει» τον παίκτη για να ενισχύσει την ήδη πολύ εντυπωσιακή ομάδα της.

Για να αρπάξει το μικρό φαινόμενο της Σπόρτινγκ θα χρειαστεί πρώτα να πληρωθεί η ρήτρα, που ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ. Ποσό σημαντικό αλλά που δεν πτοεί τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Και παρόλο που είναι σημαντικός στην ομάδα του, ο Ουγκάρτε δεν θα κρατηθεί από τον σύλλογό του, όπως εκμυστηρεύτηκε ο προπονητής του, Ρούμπεν Αμορίμ, πριν από λίγες ημέρες.

«Είναι προφανές ότι είναι δύσκολο να κρατήσεις παίκτες σαν αυτόν, έχει πολλές ομάδες πάνω του, όχι μόνο μία. Το σχέδιό μας είναι να πουλήσουμε, καθώς χάσαμε την πρόκριση στο επόμενο Champions League. Αυτό κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Ο Ουγκάρτε είναι ένας από τους πιο περιζήτητους παίκτες». Σε αυτή την περίπτωση, η Τσέλσι δείχνει να προηγείται της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία παρόλα αυτά ήταν η πρώτη που εξέφρασε ενδιαφέρον.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι «Μπλε» είναι πλέον ένα βήμα μπροστά από την Παρί. Η διοίκηση του Λονδίνου αύξησε την αρχική της προσφορά και πάνω από όλα θα πληρώσει και τον μηχανισμό αλληλεγγύης εκτός από τη ρήτρα.

Πρόκειται για ένα ποσό που ο σύλλογος ο οποίος πουλάει τον παίκτη θα πρέπει να πληρώσει στις ομάδες που συμμετείχαν στην εκπαίδευση και την εξέλιξη του ποδοσφαιριστή.

Επομένως, η Τσέλσι συμφωνεί να φροντίσει και αυτό το κομμάτι. Προς το παρόν, η πρωταθλήτρια Γαλλίας δεν θέλει να ευθυγραμμιστεί με την Τσέλσι και η συμφωνία που είχε ο παριζιάνικος σύλλογος δεν ισχύει πλέον, γιατί οι «Μπλε» πληρώνουν περισσότερα.

Η Σπόρτινγκ δεν θα δεχτεί χαμηλότερη προσφορά καθώς η Παρί έχει ήδη συμφωνία για 5ετές συμβόλαιο με τον παίκτη.

Οι «Μπλε», που έχουν και συμβόλαιο με τον Ουγκάρτε, περιμένουν πλέον την ανταλλαγή των επίσημων εγγράφων με τη Σπόρτινγκ για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή τις επόμενες ώρες, εκτός κι αν η Παρί αποφασίσει να αυξήσει την προσφορά της.