Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε επίσημα θέση για το περιστατικό του Νεϊμάρ με τον Αλβάρο Γκονσάλες και τάχθηκε στο πλευρό του παίκτη της, δηλώνοντας πως ο ρατσισμός δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο.

Σάλος έχει προκληθεί στην Γαλλία μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο φινάλε του ντέρμπι ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Μαρσέιγ, με τον Νεϊμάρ να δηλώνει πως ο Αλβάρο Γκονσάλες τον αποκάλεσε «γ@@@@@@η μαϊμού» αλλά και τα ρατσιστικά σχόλια που υπήρξαν κατά την διάρκεια του αγώνα.

Η Παρί Σεν Ζερμέν με ανακοίνωση που εξέδωσε θέλησε με τον τρόπο αυτό να συμπαρασταθεί στον Βραζιλιάνο άσο, καταδικάζοντας παράλληλα σε αυτή κάθε μορφή ρατσισμού.

«Ο σύλλογος υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στην κοινωνία, το ποδόσφαιρο και τη ζωή μας και ζητάμε από όλους να μιλήσουν ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμού» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε αυτή.

Ο σύλλογος του Παρισίου τόνισε πως για περισσότερα από 15 χρόνια έχει συνεργαστεί με οργανώσεις όπως το SOS Racisme, η Licra και το Sportitude με στόχο την καταπολέμηση «κάθε είδους διάκρισης» ενώ μέσω της ανακοίνωσης ανέφερε ότι έχει εμπιστοσύνη στο Professional Football League (LFP) προκειμένου αυτό να διευκρινίσει το συγκεκριμένο περιστατικό του Νεϊμάρ με τον Γκονσάλες.

Το LFP θα έχει συνάντηση αυτή την Τετάρτη (16/9) προκειμένου να αποφασίσει τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στους πέντε παίκτες που αποβλήθηκαν από το ματς, προκειμένου να καθορίσει τον αριθμό των ματς που θα απουσιάσουν.