Με δηλώσεις του στην Δανία, ο διαιτητής του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, Γιάκουμπ Κέλετ επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του.

Απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ αναφορικά με τα απειλητικά μηνύματα που έλαβε ο Γιάκουμπ Κέλετ μετά το τέλος του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό με τον Ολυμπιακό, στο οποίο οι ερυθρόλευκοι είχαν έντονα παράπονα από την διαιτησία του, εστιάζοντας στον καταλογισμό πέναλτι στις καθυστερήσεις που έκανε ο Πίπα Άβιλα στον Φώτη Ιωαννίδη.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Tipsbladet, ο Δανός διαιτητής ομολόγησε ότι έλαβε απειλητικά μηνύματα κατά της ζωής του μετά το τέλος του συγκεκριμένου ντέρμπι, όμως αρνείται ότι προέβη σε καταγγελία στην ΟΥΕΦΑ: «Είναι αλήθεια ότι έλαβα πολλά άσχημα μηνύματα μετά από αυτό το παιχνίδι. Αυτό όμως είναι μέρος του να είσαι ένας κορυφαίος διαιτητής. Δοκίμασα αυτή την εμπειρία μετά από τα παιχνίδια στην ελληνική Super League. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλά τρολ του διαδικτύου.

Μπορεί να πει κάποιος ότι δέχθηκα αρκετά απειλητικά μηνύματα κατά της ζωής μου. Είναι λίγο δύσκολο να ξεχωρίσεις ποια από αυτά τα μηνύματα είναι αληθινά, αλλά αυτό δεν με επηρεάζει καθόλου».

Ο Δανός διαιτητής αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο στις δηλώσεις εναντίον του που έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά το τέλος του ντέρμπι, όμως στην ερώτηση, αν θα δεχόταν να σφυρίξει ξανά αγώνα της Super League ήταν απόλυτος: «Όχι, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να διευθύνω ξανά αγώνα της ελληνικής Super League».