Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κερδίσουν με 3-2 σετ τον Ηρακλή, στο μεγάλο ντέρμπι και έγραψε ιστορία, έχοντας πλέον 33 νίκες σερί.

Ολυμπιακός που την προηγούμενη αγωνιστική ισοφάρισε το αήττητο σερί 32 αγώνων του Ηρακλή που κρατούσε από το 2006 έγραψε ιστορία στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ όπως και πέρσι έτσι και φέτος έχασε βαθμό στη Μίκρα. Ήταν η δεύτερη απώλεια βαθμού μετά την πρεμιέρα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Ο Ηρακλής από την άλλη υπέστη τη δεύτερη σερί ήττα του μετά την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΟΚ. Έδειξε όμως εξαιρετικά στοιχεία και η Μίκρα θα είναι έδρα που θα δυσκολέψει πολλούς. 

Για τον Ολυμπιακό 30 πόντους σημείωσε ο Σμιτ ενώ ακολούθησε ο Κουμεντάκης με 18 πόντους. Ο Κλίντι ήταν πρώτος σκόρερ του Ηρακλή με 24 πόντους, ενώ ο Σωτηρίου σημείωσε 18 έχοντας και τρία μπλοκ.

Αρκετά δυνατά μπήκαν οι δύο ομάδες στο πρώτο σετ. Μετά το 5-5 με πέρασμα του Προύσαλη ο Ολυμπιακός με Ράουβερντινκ, Μπέμε και Σμίτ έχτισε σερί και έφτασε στο 5-8 αναγκάζοντας τον Γιάννη Ορφανό να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Ηρακλής είχε σημαντικό πρόβλημα στην υποδοχή του, με τον Ολυμπιακό να πιέζει τρομερά από την γραμμή. 

Η ομάδα του Πειραιά με πρώτο χρόνο του Ανδρεάδη και επίθεση του Σμιτ προηγήθηκε με 8-13 έχοντας τον έλεγχο του ματς. Η ομάδα του Θεσσαλονίκης με επίθεση του Αρμενάκη και άσο του Σωτηρίου μείωσε στους τρεις πόντους 11-14 μπαίνοντας και πάλι στη διεκδίκηση του σετ. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε με πρώτους χρόνους και τον Σμιτ να πάρει διαφορά αλλά ο γηραιός έμεινε στο παιχνίδι (15-18, 17-20) με Κλίντι και Σωτηρίου. Η χαμένη επίθεση του Αρμενάκη έδωσε στον Ολυμπιακό τέσσερα σετ μπολ (20-24) αλλά ο άσος του Κλίντι μείωσε για τον Ηρακλή στους (22-24). Το χαμένο σερβίς του ίδιου παίκτη έδωσε το σετ στον Ολυμπιακό με 22-25.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο σετ και πήρε προβάδισμα δύο πόντων μετά από επίθεση του Σμιτ. Οι Πειραιώτες διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το 7-9 ώσπου ο Ηρακλής ισοφάρισε σε 9-9 με άσο του Αρμενάκη.

Με χαμένη επίθεση του Ράουβερντινκ ο Ηρακλής προηγήθηκε με 11-10 με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει διαρκώς. Στο 14-13 μετά από επίθεση του Αρμενάκη ένα μπλοκ άουτ του Σωτηρίου έδωσε στο «γηραιό» προβάδισμα δύο πόντων για το 15-13. 

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 17-17 με μπλοκ άουτ του Κουμεντάκη ενώ προσπέρασε με δύο πόντους (18-20) με άσο του Ανδρεάδη φτάνοντας στο σετ μπολ με τη διαφορά στους δύο πόντους για το 22-24. Ο γηραίος έσβησε και τα δύο σετ μπολ με άσο του Αρμενάκη (24-24) φτάνοντας ο ίδιος στο σετ μπολ με χαμένη επίθεση του Σμιτ. Το χαμένο σερβίς του Αρμενάκη έδωσε νέα παράταση στο σετ (25-25) αλλά ο Ηρακλής με χαμένο σερβίς του Φράγκου και μπλοκ του Κλίντι έφτασε στο 27-25 και το 1-1 σετ. 

Εντυπωσιακό ξεκίνημα έκανε ο Ηρακλής στο τρίτο σετ. Με όπλο το καλό σερβίς του Ντίνα η ομάδα του Γιάννη Ορφανού εκμεταλλεύθηκε τις κακές υποδοχές και με Σωτηρίου, Αρμενάκης έφτασε στο 5-1 αναγκάζοντας τον Μουνιόθ να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός με μπλοκ του Ράουβερντινκ μείωσε σε 6-5 αλλά η αδυναμία του Ολλανδού ακραίου στην υποδοχή έδωσαν και πάλι στον Ηρακλή ευκαιρία να προηγήθεί με 12-7 μετά από άσο του Προύσαλη.

Με την είσοδο του Φράγκου η υποδοχή του Ολυμπιακού βελτιώθηκε και επέτρεψε στους Πειραιώτες να πλησιάσουν στους δύο πόντου (15-13) με τον Σμιτ. Στη φάση του Καναδού διαγώνιου υπήρξαν τρομερές διαμαρτυρίες από πλευράς Ηρακλή. Ο Προύσαλης προσπάθησε να βγάλει την άμυνα, πέρασε στο αντίπαλο τερέν αλλά ο επόπτης θεώρησε ότι η μπάλα έχει φύγει εκτός της επιτρεπόμενης ζώνης.

Με λάθος του Σωτηρίου ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 16-16, ενώ μετά από χαμένη επίθεση του Φράγκου ο Ηρακλής προηγήθηκε με 18-16 σε φάση στην οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Ολυμπιακό. Με μπλοκ του Σμιτ οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 18-19 ενώ έφτασαν στο +2 (21-23) με άσο του Μπέμε. Ο γηραιός με άσο του Αρμενάκη ισοφάρισε σε 23-23 αλλά μια χαμένη επίθεση του Κλίντι έδωσε το σετ στον Ολυμπιακό με 24-26.

Στο τέταρτο σετ ο Ηρακλής προηγήθηκε με 6-4 μετά από επίθεση του Κλίντι με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει αμέσως σε 6-6. Οι Πειραιώτες με πρώτο χρόνο του Μπέμε προηγήθηκαν με 7-8 ενώ με μπλοκ του Ανδρεάδης έφτασαν στο 8-10. Ο Ηρακλής αντέδρασε και πάλι και έφτασε στο 14-12 μετά από λάθος του Τερβαπόρτι.

Με πρώτο χρόνο του Ντίνα και άσος του Κλίντι ο Ηρακλής προηγήθηκε με 19-15 έχοντας το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Με επίθεση του Σμιτ και μπλοκ του Τερβαπόρτι η ομάδα του Πειραιά μείωσε σε 21-20 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο σετ. Ο Ηρακλής όμως με Φέργκιουσον, Αρμενάκη και Σωτηρίου έφτασε στο 25-22, ισοφάρισε σε 2-2 και οδήγησε το ματς στο τάι μπρέικ.

Στο 5ο σετ ο Ντίνας με πρώτο χρόνο έδωσε στον Ηρακλή προβάδισμα δύο πόντων για το 9-7 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ο Ολυμπιακός με Μπέμε και Σμιτ προσπέρασε για το 9-10 ενώ με επίθεση του Καναδού ακραίου έφτασε στο 10-12 έχοντας και το πάνω χέρι. 

Οι Πειραιώτες έφτασαν στο ματς μπολ (12-14) με τον Κουμεντάκη αλλά ο Φέργκιουσον διατήρησε τον Ηρακλή στη διεκδίκηση του ματς. Τελικά ο Σμιτ έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 13-15 και 3-2 σετ. 

Τα σετ: 22-25, 27-25, 24-26, 25-22, 13-15