Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Φοίνικα Σύρου ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστική της Volley League.

O ΠΑΟΚ προέρχεται από δύο «καθαρές» εκτός έδρας νίκες επί της Ελπίδας και του ΟΦΗ και θέλει να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια να ανακαταλάβει την 2η θέση στη βαθμολογία. Ο ΠΑΟΚ έχει 30 βαθμούς έναντι 32 του Παναθηναϊκού και 35 του Ολυμπιακού, ενώ ακολουθεί ο Φοίνικας με 26.

Ο Φοίνικας προέρχεται από τη νίκη επί του Παμβοχαϊκού στην Ερμούπολη και θα τα παίξει όλα για όλα προκειμένου να καλύψει την διαφορά για την 3η θέση και κυρίως για να ισχυροποιήσει την θέση του στην πρώτη 4αδα μετά την πίεση που δέχεται από την Κηφισιά η οποία βρίσκεται πίσω έναν βαθμό.

Στις 28 αναμετρήσεις των δυο ομάδων, σε πρωτάθλημα και play off της Volley League, ο ΠΑΟΚ προηγείται με 17-11 στις νίκες.

Με την ψυχολογία στα ύψη ο Παναθηναϊκός

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά την κατάκτηση του Λιγκ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Κηφισιά για τη 14η αγωνιστική της Volley League.

Τρεις ημέρες μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς ο Παναθηναϊκός καλείται να επιστρέψει στην… κανονικότητα και μάλιστα να αντιμετωπίσει τη μαχητική Κηφισιά που παραδοσιακά όχι μόνο τον δυσκολεύει αλλά έχει αποδειχτεί και ο κακός δαίμονας. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα επιχειρήσει να ξεκουράσει τον Αλέξανδρο Ράπτη που προέρχεται από μεγάλη περιπέτεια υγείας αλλά και τον Βραζιλιάνο Ρανγκέλ που έχει πάθει λουμπάγκο.

Η Κηφισιά θα παίξει ένα ακόμα από τα δυνατά της χαρτιά για την είσοδο της στην πρώτη 4αδα έχοντας παράλληλα το ενδιαφέρον της και στη δοκιμασία του Φοίνικα ΟΝΕΧ με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Νίκου Ζαλμά θέλει να εκμεταλευτεί την καλή παράδοση που έχει με τους «πράσινους» (τη σεζόν 2018-19 τους απέκλεισε από τα ημιτελικά των πλέι οφ) ώστε να επωφεληθεί καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία. Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ έχει 26 βαθμούς και η Κηφισιά με 25 βαθμούς βρίσκεται σε απόσταση βολής.

Σε 27 αγώνες πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός προηγείται της Κηφισιάς με 15-12 νίκες.

Να παραμείνει σε τροχιά εξάδας θέλει ο Παμβοχαϊκός

Τη νίκη που θα του επιτρέψει να έχει ελπίδες εξάδας ψάχνει ο Παμβοχαϊκός που υποδέχεται τον Εθνικό για τη 14η αγωνιστική της Volley League.

Ο Παμβοχαϊκός μετά από 13 αγώνες έχει ισάριθμους βαθμούς και κυνηγάει ακόμα την κατάληψη της 6ης θέσης στην κανονική περίοδο που οδηγεί στα πλέι οφ. Η ομάδα του Νίκου Νεόφυτου προέρχεται από την ήττα στη Σύρο από τον Φοίνικα με 3-0 σετ και θέλει να εκμεταλυτεί το δύσκολο πρόγραμμα του Ηρακλή και την αναμέτρηση του με τον Ολυμπιακό ώστε να τον πιάσει στους 16 βαθμούς.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν εχει ακόμα βαθμό και θα προσπαθήσει να κάνει το θαύμα στα πλέι άουτ. Μέχρι τότε όσο πιο δυνατά τόσο πιο καλά για τους νεαρούς παίκτες του Γιώργου Ανδραβίζου. Eκτός αποστολής θα είναι ο Χρηστουηλίας που τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Σε 17 αγώνες ο Παμβοχαϊκός προηγείται του Εθνικού με 10-7 στις νίκες.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

PAOK Sports Arena 17.30 (EΡΤ Sports): Π.Α.Ο.Κ. – Α.Ο.Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Βασιλειάδης, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Λούμσι, Ανθυμίδης, Γραμματεία: Κουμπλή.

Γ.Τριαντάφυλλος Βόχας 19.00: Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός – Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Διαιτητές: Μουλά Ειρ., Γεράνιος, Παρατηρητής: Ιορδανίδης, Επόπτες: Σιακαβέλλας, Σπίνας, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Αγίου Θωμά, Μαρούσι, 20.30 (V.L. T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο.Π.Κηφισιάς

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Βουδούρης, Παρατηρητής: Βασιλειάδης, Επόπτες: Αλεβετσοβίτης, Παπαθανασίου, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Aμπελοκήπων 16.00 (V.L.-T.V.): Α.Σ.Ελπίς Αμπελοκήπων – Ο.Φ.Η.

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Παπακοσμάς, Παρατηρητής: Δεληκωστίδης, Επόπτες: Τοσουνίδης, Λουμσί, Γραμματεία: Παπαδοπούλου Σ..

Μελίνα Μερκούρη Ρέντη 17.30 (V.L.-T.V.): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

Διαιτητές: Κουτσούλας, Μουλά Λ., Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Μούζουλας, Γεωργιάδης Στ., Γραμματεία: Μπίτσικα.

Η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 35
2. Παναθηναϊκός 32
3. ΠΑΟΚ 30
4. Φοίνικας Σύρου 26
5. Κηφισιά 25
6. Ηρακλής 16
7. Παμβοχαϊκός 13
8. ΟΦΗ 11
9. Ελπίδα Αμπελοκήπων 4
10. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0

* Ο Ηρακλής έχει τιμωρηθεί με μηδενισμό στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και αφαίρεση τριών βαθμών.