Ο Γιάννης Φουντούλης σε δηλώσεις του εμφανώς πικραμένος για την απώλεια του χρυσού μεταλλίου, σημείωσε ότι ήττα όταν έρχεται με αυτόν το τρόπο πονάει περισσότερο, ενώ ανέφερε ότι θα επιστέψουν πιο δυνατοί για να πάρουν το χρυσό μετάλλιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Όταν έρχεται έτσι η ήττα ίσως πονάει και περισσότερο. Φτάσαμε πολύ κοντά. Τα συναισθήματα καταλαβαίνετε ότι είναι βαριά γιατί όταν φτάνεις τόσο κοντά στο να αγγίξεις την κορυφή του κόσμου πονάει πολύ. Μας έχει πικράνει πολύ ο τρόπος που ήρθε η ήττα. Νιώθω ότι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για αυτό που έχουμε καταφέρει. Πιστέψαμε όλοι πολύ ότι μπορούμε να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο και για λεπτομέρειες δεν φτάσαμε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο παίκτης της Εθνικής κάλυψε τον προπονητή του για Θοδωρή Βλάχο, τονίζοντας ότι όλη η ομάδα κερδίζει και όλη χάνει μαζί και δεν φταίει μία φάση ή μία απόφαση για την ήττα.

«Όλοι μαζί κερδίζουμε όλοι μαζί χάνουμε, δεν πρέπει να πάρει κάποιος την ευθύνη. Ο Θοδωρής Βλάχος μπορεί να ένιωσε έτσι και για αυτό ζήτησε συγνώμη. Είχαμε ένα ολόκληρο παιχνίδι να πάρουμε την νίκη»

Επιπλέον ο Γιάννης Φουντούλης στάθηκε στις επόμενες διοργανώσεις που έρχονται λέγοντας: «Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Πρέπει να επιστρέψουμε πιο δυνατοί. Αυτή η χρονιά είναι μεγάλη με πολλές διοργανώσεις. Σε 4 μόλις μήνες θα μαζευτούμε για το ευρωπαϊκό. Θέλουμε το χρυσό, το οποίο είναι παράδοξο ότι μας λείπει. Πιστεύω ότι όλο αυτό που κάναμε και ο τρόπος που δεν βρεθήκαμε στην κορυφή θα μας δώσει καινούριο κίνητρο να επιστρέψουμε ακόμα πιο δυνατοί για να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει. Θα δουλέψουμε όπως πρέπει και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε”.