Ο τίτλος νομίζω τα λέει όλα, για όσα ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο ΟΑΚΑ για τον τέταρτο τελικό, όπου στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνήλθε στα Game 3 και 4, θυμίζοντας το σύνολο που σαγήνευσε όλη την Ευρώπη, με το μπάσκετ που υπηρέτησε και δίκαια ολοκλήρωσε τη σεζόν με τρεις τίτλους, που κάλλιστα θα μπορούν να είναι και τέσσερις, όμως ο Γιουλ είχε άλλη άποψη.

Δεν έχει πολύ νόημα ν’ αναλύσουμε το τι συνέβη στους τελικούς αφού μία ομάδα, με ανταρτοπόλεμο, πήρε ένα παιχνίδι, όμως όταν παίχτηκε μπάσκετ στη σειρά, φάνηκε η διαφορά κλάσης ανάμεσα σε ένα σύνολο του πρώτου επιπέδου της Euroleague ενάντια σε ένα αντίστοιχο του τρίτου γκρουπ. Οι φιναλίστ της κορυφαίας λίγκας στην Ευρώπη, ήταν εντυπωσιακοί, ήρεμοι και κυρίως πιστοί στο πλάνο του προπονητικού επιτελείου. Δεν υπήρχε φόβος, ούτε πανικός, αλλά ψυχραιμία και κυριαρχία. Αντίθετα στον Παναθηναϊκό, όταν κατάλαβαν, πως το βράδυ θα ήταν δύσκολο, τα έχασαν όλοι, προπονητής, παίκτες και φίλαθλοι. Καλά για τους τελευταίους και συγκεκριμένα γι’ αυτούς που πετούσαν μπουκάλια νερού, βίδες και αναψυκτικά στον πάγκο του Ολυμπιακού, δεν αξίζει να γράψεις. Μιλάμε για άτομα που δεν σέβονται τίποτα και κανέναν και ξηλώνουν και καρέκλες με το «έτσι θέλω».

Εννοείται αυτά δεν γίνονται μόνο στο ΟΑΚΑ, αλλά και στο ΣΕΦ κι αυτό δεν το καταθέτω εγώ, αλλά μου το είπε ο ίδιος ο Κώστας Παπανικολάου, που έχει ζήσει πολλάκις παρόμοια σκηνικά. Μόνο όταν θρηνήσουμε θύματα, θα βγουν οι ηγέτες του μπάσκετ και της χώρας μας, για να πατάξουν τη βία. Βαθιά άρρωστη η ελληνική κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια και το βαρέλι δεν πιάνει πάτο με τίποτα και δεν αναφέρομαι μόνο στ’αθλητικά δρώμενα της χώρας…

Πίσω στα δρώμενα του αγαπημένου μας σπορ ο Ολυμπιακός πήρε σχεδόν ότι δικαιούται από τη φετινή σεζόν, ο Παναθηναϊκός ακριβώς το ίδιο και η ζωή συνεχίζεται. Οι ερυθρόλευκοι αν παραμείνει αναλλοίωτος ο κορμός τους, θα στοχεύουν ψηλά και του χρόνου, οι πράσινοι καλούνται να κάνουν ακόμα ένα restart, πατώντας στο μαγικό ραβδάκι του Εργκίν Αταμάν. Η offseason αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον στη Γηραιά Ήπειρο και μην σας κάνει τίποτα εντύπωση. Αρκετά με τα συλλογικά όμως, γιατί οι εθνικές ομάδες παίρνουν σειρά κι εκεί ας κάνουμε όλοι focus.

ΥΓ. Οι Μιχάλης Λούντζης και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης μεγάλωσαν στη φετινή σειρά των τελικών κι επιτέλους ας βγει κάποιο Ελληνόπουλο μπροστά, αλλιώς χαθήκαμε.

ΥΓ2. Τελευταίο παιχνίδι του Νίκου Παππά με την πράσινη φανέλα και θα εγκαταλείψει και την ενεργό δράση. Κρίμα που αυτός ο παίκτης, δεν έφτασε ποτέ στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του…