Τέταρτη αγωνιστική της Euroleague και ο χρυσοποίκιλτος Παναθηναϊκός, μοιάζει μπερδεμένος και χωρίς πλάνο. Η ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, προσωπικά τη θεωρώ αν όχι άδικη, εντελώς βλακώδη, αλλά μισό λεπτό; Το μπάσκετ ενστίκτου στη Euroleague δεν ευδοκιμεί σε βάθος χρόνου κι αυτό έχει αποδειχτεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια.

Ο Εργκίν Αταμάν βγάζε μία τεράστια πίεση γι’ αποτελέσματα, όμως πρέπει να βάλει αρχές και τάξη στο παιχνίδι της ομάδας του. Αυτό που βλέπουμε από τον Παναθηναϊκό είναι μπάσκετ αλάνας, χωρίς τακτοποίηση ρόλων κι ευθυνών. Δεν με ενοχλεί η σημερινή ήττα, γιατί είναι φυσιολογικό μία καινούργια ομάδα, να στερείται ομοιογένειας και συνεργασιών. Αυτό που με χαλάει είναι η απουσία σκληράδας από το πράσινο στρατόπεδο και η πεποίθηση «πως εντάξει έχουμε ποιοτικό ρόστερ, θα κερδίσουμε». Ο Χρήστος Σερέλης έκανε την πιο σωστή δήλωση περί σκληράδας κι επιτέλους ας βάλουν άπαντες το κορμί τους στη φωτιά για τον Παναθηναϊκό.

Πολλοί ρίχνουν ανάθεμα στον Σλούκα (ναι κάνει κατάχρηση ντρίμπλας) και τις χαμένες βολές, όμως δεν γίνεται ο Έλληνας γκαρντ να τα κάνει όλα. Ο Βιλντόζα στο δεύτερο απόψε θύμισε Βιλντόζα, ο Ερνανγκόμεθ αγνοείται από την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό (μηδέν πάθος), ενώ στα ελάχιστα θετικά της χθεσινής αναμέτρησης ήταν ο Ντίνος Μήτογλου, αλλά και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, που ίσως ήταν ο παθιασμένος παίκτης του τριφυλλιού μαζί με τον 26χρονο φόργουορντ. Για τον Ματίας Λεσόρτ και την χρησιμοποίηση του, έχω πολλές ενστάσεις και δεν καταλαβαίνω, γιατί τον ποστάρει συνέχεια ο Αταμάν, δεν είναι αυτό το παιχνίδι του Γάλλου σέντερ, ενώ ο Μπαλτσερόφσκι χρειάζεται χρόνο κι αυτοπεποίθηση, κάτι που δεν τα έχει αυτό το διάστημα.

Ο Παναθηναϊκός δεν παίζει καλό μπάσκετ, αλλά μέχρι να φτάσει εκεί, οφείλει να στηριχτεί στα μούσκουλά και την άμυνά του. Δεν διαθέτει τους παίκτες για να πράξει κάτι τέτοιο (λάθος στελέχωση), δεν διαθέτει μέγεθος, όμως το έμψυχο δυναμικό του είναι για τα υψηλά πατώματα, όμως ίσως πρέπει να μπουν διαφορετικές προτεραιότητες.

ΥΓ. Τεράστια η απώλεια του Ιωάννη Παπαπέτρου, μιας και δεν υπάρχει άλλο κλασικό τριάρι στο ρόστερ.