Ο Ολυμπιακός ήταν ισοπεδωτικός στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Παναθηναϊκό και πλέον θα έχει δύο ματς μπολ, για να κατακτήσουν το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ στην Ελλάδα. Στα μάτια μου η ειδοποιός διαφορά των δύο αιωνίων απόψε το βράδυ ήταν τα γκαρντ ή όπως γράφω και στον τίτλο οι μαέστροι της εκάστοτε ομάδες.

Οι ερυθρόλευκοι ευτύχησαν να έχουν τους Ουόκαπ και Σλούκας σε εξαιρετική (δημιουργικά κι εκτελεστικά) μέρα κι αυτό σε συνάρτηση με την καλή αμυντική λειτουργία των Φαλ και Μπολομπόι, έφερε την πιο εύκολη νίκη της σειράς, χωρίς να χρειάζεται ν’ αναλύσουμε περισσότερο το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο αναπληρωματικός σέντερ του Ολυμπιακού ήταν καταπληκτικός στον αέρα, συγκεντρωμένος και κερδίζει πόντους, όσον αφορά την παραμονή του στον Πειραιά (παραμένει δύσκολο να μείνει).

Για τον Παναθηναϊκό τα κουκιά είναι μετρημένα και δεν θα βγαίνουν σε κάθε αγώνα. Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν εκτός αγώνα, ο Πονίτκα που είναι ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟ στη σειρά με τον Ολυμπιακό, βγήκε εκτός με τραυματισμό, άρα αντίο ζωή στον πράσινο πλανήτη. Η παρουσία ενός ακόμα έξτρα περιφερειακού, θα ήταν βάλσαμο για τον Χρήστο Σερέλη, όμως έτσι θα πορευτεί και την Πέμπτη, όπου θα επιχειρήσει να φέρει τη σειρά εκ νέου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Βάλτε στ’αρνητικά και την αστοχία έξω από τα 6.75 και θα κατανοήσετε, πως ο Ολυμπιακός πέρασε ένα εύκολο βράδυ και πλέον, η ψυχολογία είναι με το μέρος του.

Βέβαια όλα μπορούν ν’αλλάξουν μέσα στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ, όμως αν θέλει ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει το παιχνίδι, οφείλει να βάλει περισσότερο στο παιχνίδι τους ψηλούς του και να μην σουτάρει συνέχεια τρίποντα-προσευχές. Για τον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρο, πως όταν παίρνει πράγματα από τον πάγκο του, αυτόματα γίνεται η ομάδα, που για ένα σουτ, έχασε τον τίτλο της πρωταθλήτρια Ευρώπης. Λούντζης, Λαρεντζάκης και Μακίσικ έδωσαν πράγματα, σ’ αντίθεση με τους προηγούμενους αγώνες κι αυτό αποτυπώθηκε στο παρκέ.