Τελικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι καλός προπονητής ή όχι; Την περασμένη βδομάδα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ζητούσαν να φύγει μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, όμως τώρα να φανταστώ, είναι ο καλύτερος κόουτς της Ευρώπης; Κοτζάμ πρωταθλήτρια Ευρώπης κέρδισαν οι ερυθρόλευκοι και μάλιστα μέσα στο σπίτι της με κόντρα διαιτησία παρακαλώ. Ο Ζοτς είναι ο “άρχοντας των δαχτυλιδιών”, αλλά κάποια στιγμή, πρέπει να παραδέχεται, όταν χάνει καθαρά και δίκαια.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, αν εξαιρέσουμε το τελευταίο τρίλεπτο, όπου το άγxος τον είχε κυριεύσει. Τα παλικάρια του “Σφαιρό” σε 25 λεπτά σημείωσαν 60 πόντους με τους Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς να “σκοτώνουν” στην κυριολεξία την Φενερμπαχτσέ, αλλά ο “ποιητής” του low post Γιώργος Πρίντεζης, ήταν ο παίκτης που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του. Ο Ρόμπερτς σίγουρα γύρισε τούμπα το ματς με τα 5 τρίποντά του, όμως ο Συριανός φόργουορντ καθάρισε την μπουγάδα στην παράταση, δείχνοντας ποιος είναι ο φετινός ηγέτης του Ολυμπιακού. Μην αναφερθείτε στον Σπανούλη, γιατί λείπει εδώ και δύο μήνες. Σίγουρα η επιστροφή του θα είναι ευεργετική, γιατί δεν γίνεται συνέχεια oι Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς να ευστοχούν από την περιφέρεια, όμως ο “Πριντ” είναι ο άνθρωπος που παίρνει στις πλάτες του τους ερυθρόλευκους. Σκόραρε 10 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, μετά έφαγε πολύ ξύλο και δεν σημείωσε κάποιον πόντο στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού. Στο έξτρα πεντάλεπτο όμως σκόραρε με όποιον τρόπο ήθελε, έβγαλε και την ασίστ στον Στρέλνιεκς κι αντίο ζωή για την πολυδιαφημισμένη και πανάκριβη Φενερμπαχτσέ.

Μην μπερδευτείτε ο Ολυμπιακός δεν έγινε υπερομάδα, που θα φτάσει στο Final Four, όπως πολλοί φίλαθλοι του θα υποστηρίξουν στα social media. Μία εκτός έδρας νίκη στη regular season της Euroleague έκανε τίποτα παραπάνω, η οποία πιστώνεται στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, που ετοίμασε την ομάδα του με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι πνευματικά κι αγωνιστικά έτοιμη, για μάχη. Έχει κάνει λάθη ο Έλληνας τεχνικός, όμως τα μπινελίκια, που τον στόλισαν οι φίλοι του Ολυμπιακού, λόγω της ήττας από τον ΠΑΟ είναι τουλάχιστον άδικα, για να μην πούμε τίποτα παραπάνω. Έλληνα οπαδέ μην αγαπάς μόνο τη νίκη. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει αποδείξει πως αξίζει καλύτερης μεταχείρισης.

ΥΓ. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς αποδεικνύεται λίρα εκατό για τον Ολυμπιακό και ήδη στο λιμάνι τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση

ΥΓ2. Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε γι’αλλο ένα παιχνίδι όλη τη “βρώμικη” δουλειά με 7 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα.