Η φετινή ατυχία του Ολυμπιακού με τους τραυματισμούς ειλικρινά δεν έχει προηγούμενο. Πρώτα ήταν ο Τιλί, μετά ο Σπανούλης, ο Μάντζαρης, ο Αγραβάνης κι έχει ο Θεός. Θα περίμενε κανείς οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη να έχει ‘γονατίσε”ι από τις απουσίες βασικών παικτών. Θυμηθείτε τι έπαθε η περσινή Μπαρτσελόνα, για να καταλάβετε το μέγεθος αυτού, που έχει καταφέρει οι ερυθρόλευκοι.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πέρασε και από την έδρα της Βαλένθια με 64-72 και φιγουράρει στο ρετιρέ της βαθμολογίας, έχοντας συμπληρώσει το 1/3 της regular season. Ξαναλέμε πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν αγωνίστηκαν οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Βασίλης Σπανούλης το βασικό δίδυμο της περιφέρειας, που πέρσι οδήγησε τον Ολυμπιακό στο Final Four. Οι ερυθρόλευκοι χθες απέδειξαν πως δίκαια θεωρούνται το φαβορί για να ταξιδέψουν εκ νέου στο μεγαλύτερο ραντεβού της χρονιάς, αφού όσο και να τους χτυπάει κάποιος, αυτοί εκεί δεν λένε να τα παρατήσουν. 

Στο παιχνίδι με τις “νυχτερίδες” είδαμε για πρώτη φορά τις ηγετικές ικανότητες του Κώστα Παπανικολάου, όχι γιατί ήταν ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών με 13 πόντους, αλλά γιατί εμψύχωνε συνέχεια τους συμπαίκτες του. Ο άνθρωπος βρισκόταν παντού στο παρκέ και στο τέλος ήταν φυσιολογικό να κάνει μερικά λάθη, λόγω κόπωσης. Μην υποστηρίξει κανείς πως αμυντικά ήταν κακός, επειδή ο Γκριν σημείωσε 26 πόντους. Ο Αμερικανός έχει έφεση στο σκοράρισμα, όμως μόνος του δεν θα κέρδιζε τον Ολυμπιακό. Ο Σφαιρόπουλος εκεί πόνταρε και δικαιώθηκε στον απόλυτο βαθμό. Έδωσε βάση στα μετόπισθεν, θωράκισε την περιφέρεια του με μεγάλα κορμιά (Παπανικολάου και Παπαπέτρου) και αντίο ζωή για τους Ισπανούς.

Στην επίθεση ήταν ξεκάθαρο αυτό που ήθελε να κάνει ο Έλληνας κόουτς. Ποσταρίσματα συνέχεια, όσο βρισκόταν ο Γκριν στο παρκέ, πικ εν ρολ είτε με τον Ρόμπερτς, είτε με τον Στρέλνιεκς, όταν στο “5” έπαιζε για την Βαλένθια ο τίμιος πλην αργός Πλάις. Απλά πράγματα στο μπάσκετ, τα οποία όμως θέλουν και μυαλό για να τα εφαρμόσεις στην πράξη. Τέλος καλός όλα καλά οι Πειραιώτες με πολλά προβλήματα είναι στο 8-2 και πλέον αρχίζουν τα δύσκολα, αφού οι δύο επόμενες αναμετρήσεις είναι με την Ρεάλ Μαδρίτης και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις.

ΥΓ. Αυτό που κάνει ο Βασίλης Τολιόπουλος είναι πολύ δύσκολο. Δεν παίζει πολύ, όμως όσο βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, δίνει τα πάντα για την ομάδα του. Χθες σε έξι λεπτά πέτυχε πέντε πόντους, έκανε ένα κλέψιμο και κέρδισε ξανά τις εντυπώσεις. Με την απόδοση φωνάζει πως έρχεται η ώρα του…

ΥΓ2. Ο αρχηγός Πρίντεζης ξεκίνησε ζεστός, όμως μετά σίγησε επιθετικά. Δεν πειράζει τα 14 ριμπάουντ, απέδειξαν αυτό που είπε τις προάλλες. Δίνει τα πάντα για τον Ολυμπιακό σε κάθε αναμέτρηση.

ΥΓ3. Αλήθεια ποια άλλη ομάδα θα μάθαινε πως θα στερηθεί τον ηγέτη γι’ακόμη ένα παιχνίδι και θα έμπαινε στο ματς με μάτι που γυαλίζει; Μόνο οι μάγκες με τα ερυθρόλευκα.