Ο Ολυμπιακός γνώρισε την τρίτη του φετινή ήττα από τον Παναθηναϊκό, όμως βγήκε ελαφρώς κερδισμένος από το συγκεκριμένο “μπρα ντε φερ”. Όλοι περίμεναν να φάει μια ξεγυρισμένη 30αρα, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πλάνο, είχαν σπουδαία αμυντικη τακτική, η οποία τους είχε βγάλει στον αφρό για περίπου 25 λεπτά. Δυστυχώς η επιθετική “καθίζηση” έκανε πάλι την εμφάνισή της και μοιραία ήρθε το αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος διάβασε καλά το παιχνίδι, κέρδισε στη σκακιέρα τον συνάδελφό του Τσάβι Πασκουάλ, όμως δεν κατάφερε να φύγει από το ΟΑΚΑ με το διπλό. Ποιος είναι ο λόγος; Η ανυπαρξία των ξένων του. Δεν φταίνε οι διαιτητές, αν οι Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς και Τόμπσον είναι εκτός τόπου και χρόνου. Επίσης ο Μιλουτίνοφ πραγματοποίησε ίσως την πιο χαζή του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα. Αποβλήθηκε με πέντε φάουλ πολύ νωρίς κι όχι δεν φταίνε οι ρέφερι. Φταίει ο ίδιος που υπέπεσε σε ανούσιες παραβάσεις. Αυτός ήταν η μεγαλύτερη απώλεια για τον Ολυμπιακο, αφού όσο βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο, διάβασε πολύ σωστά το παιχνίδι κι ήταν ο κύριος υπεύθυνος για τα ελεύθερα σουτ των συμπαικτών του, άσχετα αν τα περισσότερα κατέληξαν στο σίδερο.

Δεν χρειάζεται να γίνει μεγαλύτερη ανάλυση για το συγκεκριμένο ματς, αφού προέχει η αναμέτρηση με την Φενερμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Η πίεση θα είναι σαφώς με το μέρος των ερυθρολεύκων, που χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη, ώστε να μείνουν κοντά στην πρώτη τετράδα της  βαθμολογίας. Ο Σφαιρόπουλος για πρώτη φορά αισθάνεται τόσο έντονη αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του και τώρα θα δείξει από τι υλικό είναι φτιαγμένος. Είναι υποχρεωμένος ν’αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του και να βάλει στην εξίσωση φρέσκιες ιδέες. Οι Σπανούλης και Πρίντεζης είναι οι κορυφαίοι στο είδος τους, όμως θέλουν βοήθειες και κυρίως χώρο για να δράσουν. Αυτό συνεπάγεται πως οι συμπαίκτες τους, οφείλουν να πάρουν πρωτοβουλίες και να μην τα περιμένουν όλα από τους δύο εμβληματικούς ηγέτες. Να είστε σίγουροι πως την Πέμπτη το βράδυ οι Πειραιώτες θα εμφανιστούν πολύ διαφορετικοί στο παρκέ του ΣΕΦ…

ΥΓ. Απόλυτα εύστοχη η δήλωση του Πρίντεζη, ότι εκτός από τις ομάδες και οι διαιτητές, πρέπει να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.

ΥΓ2. Αλήθεια γιατί δεν χρησιμοποιείται περισσότερο ο “θρασύς” Βασίλης Τολιόπουλος; Ο Ρόμπερτς είναι σκιά του εαυτού του και περισσότερο κακό κάνει, παρά καλό.

ΥΓ3. Προσοχή στον Κώστα Παπανικολάου. Τρέχει για όλους και υπάρχει κίνδυνος να “σκάσει” από την κούραση.