Ο Ολυμπιακός έκανε πάλι το θαύμα του, κερδίζοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης στην έδρα της και τώρα μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει το πλενέκτημα έδρας στον γύρο των “8” της Euroleague.

Δύο βδομάδες πριν ο Σφαιρόπουλος και οι Ρόμπερτς, Τόμπσον ήταν για κρέμασμα. Τώρα άλλαξαν όλοι τους ξαφνικά; Όχι απλώς ο Έλληνας κόουτς διαφοροποίησε κάποια πράγματα και έδειξε ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στους παίκτες, που το είχαν ανάγκη. Οι δύο Αμερικανοί δεν έθελξαν με την απόδοσή τους, όμως όποτε χρειάστηκε έδωσαν επιθετικές ανάσες, αποδεικνύοντας πως δεν είναι ξοφλημένοι. Ο Σφαιρόπουλος αξίζει τα περισσότερα συγχαρητήρια για τις νίκες επί των Φενερμπαχτσέ και Ρεάλ Μαδρίτης, γιατί πώρωσε τους παίκτες του και τους έκανε να παίξουν και γι’αυτόν. Ξέρετε στον επαγγελματικό αθλητισμό και δη στον ομαδικό οι αθλητές αγωνίζονται και για τους προπονητές τους.

Κάποιοι βιάστηκαν να ξεγράψουν ένα σύνολο παικτών, που ξέρει να περπατάει την Euroleague, όσο λίγοι. Οι ερυθρόλευκοι ως είθισται έκλεισαν τ’αυτιά τους, δούλεψαν και οι κόποι τους δικαιώνονται. Στις επόμενες δύο αναμετρήσεις με Βαλένθια εντός και Παναθηναϊκό εκτός, θα κριθούν πολλά. Με 2/2 το αβαντάζ έδρας είναι δεδομένο, όμως και το 1/2 δεν θα χαλάσει τον Ολυμπιακό ιδιαίτερα. Το πιο σημαντικό είναι πως οι φιναλίστ δείχνουν έμπρακτα, πως και φέτος είναι έτοιμοι να διεδικήσουν τα σκήπτρα της Ευρώπης, έχοντας ως γνώμονα τον ελληνικό κορμό.

ΥΓ. Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι η πιο συμπαθητική φυσιογνωμία αθλητή, τα τελευταία χρόνια και ίσως η πιο αληθινή. Για την ποιότητα του δεν χρειάζεται να κάνουμε συνέχεια αναφορές. Ρωτήστε καλύτερα τους Βέσελι και Τόμπκινς, που ακόμα τον ψάχνουν.

ΥΓ2. Πείτε μου ποια άλλη ομάδα της Γηραιάς Ηπείρου θα είχε την ώρα της κρίσης στον πάγκο τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη της…

ΥΓ3. Εκπληκτικός στο instant score ο Κάιλ Γουίλζερ…