Ο ανανεωμένος Ολυμπιακός έκανε μια χαψιά την δύσμοιρη Κίμκι, την οποία ξεπάστρεψε μέσα στην έδρα της. Το 66-87 ήχησε σε όλη την Euroleague και υπενθύμισε στους αντιπάλους των ερυθρολεύκων, πως η ομάδα του Περαιά θα είναι και φέτος ένα πανίσχυρο αουτσάιντερ.

Η εμφάνιση των Πειραιωτών στη Μόσχα, ήταν βγαλμένη από το μπλοκάκι του Ντέηβιντ Μπλατ. Κάκιστο ξεκίνημα στην αναμέτρηση, τάιμ-άουτ από τον έμπειρο κόουτς και μετά μην τον είδατε τον Ολυμπιακό. Άμυνα για σεμινάριο, έπνιξε τους Ρώσους (Σβεντ καλό είναι να δίνεις και καμιά πάσα), ενώ στην επίθεση η μπάλα κυκλοφορούσε με κινηματογραφική ταχύτητα. Παρακολουθούσες όλους τους παίκτες να κινούνται συνέχεια, κουράζοντας τους αμυτνικούς της Κίμκι, που δεν περίμεναν τόσο καλό τον αντίπαλό τους. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πιάστηκε από την κάμερα να κρατάει το πρόσωπό του, νιώθοντας εντυπωσιασμό για το δημιούργημα του συναδέλφου του.

Πραγματικά το μπάσκετ που έπαιξε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν ελκυστικό στο μάτι, αλλά και πολύ ουσιαστικό. Δεν θ’αναφέρουμε καν τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη, καθώς ξέρουμε τι να περιμένουμε απο δαύτους. Ρε “Kill Bill’ τι του έκανες του Μποστ; Ο Αμερικανός γκαρντ θα βλέπει το βίντεο και δεν θα νιώθει πολύ καλά με τον εαυτό του.

Σοβαρά τώρα αυτό που εξέπληξε άπαντες ήταν η μεστή και μυαλωμένη εμφάνιση των ρούκι στην Euroleague. Μην μου πει κανείς πως περίμενε τον Νάιτζελ-Γουίλιαμ Γκος να είναι τόσο εγκρατής και μεθοδικός στις κινήσεις του. Για ένα παιδί 24 ετών το σημαντικό στατιστικό δεν είναι οι οχτώ πόντοι, αλλά οι πέντε τελικές πάσες, που μοίρασε. Ο Μπλατ σίγουρα νιώθει περήφανος για τον παίκτη-στοίχημα της φετινής χρονιάς.

Εννοείται πως δεν ξεχάσαμε και τον Ζακ Λεντέι, που αθόρυβα έκανε τη δουλίτσα του, χωρίς να πάρει πολλές πρσπάθειες.  Έβαλε 14 πόντους με 5/6 δίποντα και 4/4 βολές, ενώ “γράπωσε” και πέντε ριμπάουντ. Καθόλου άσχημα για έναν παίκτη, χωρίς πρότερο βίο στην Euroleague.

Για να κλείσουμε το πρώτο μας blog για φέτος, οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι με τον νέο Ολυμπιακό. Σαφώς το πρώτο δείγμα ήταν άκρως θετικό, η ομάδα δεν έχει απωλέσει το μέταλλό της, όμως βρισκόμαστε μόλις στην πρώτη αγωνιστική ενός μαραθωνίου. Τα πράγματα θα είναι εξίσου δύσκολα κι απαιτητικά στη συνέχεια. Επόμενο διαγώνισμα την ερχόμενη Τετάρτη στη Βιτόρια, όπου η Μπασκόνια μοιάζει καλύτερη από πέρσι.

ΥΓ1. Ο Σάσα Βεζένκοφ προσωπικά δεν θεωρώ πως μπορεί να δίνει συνέχεια ανάσες στον Γιώργο Πρίντεζη. Χθες ωστόσο ήταν εξαιρετικός και μακάρι να συνεχίσει έτσι. Τον Βούλγαρο επιθετικά τον πιστεύω. Αμυντικά όμως θέλω να περάσουν μερικά παιχνίδια, να δω αν όντως έχει βελτιώσει την έκρηξη του.

ΥΓ2. Δεν ξέρω τι λέτε οι περισσότεροι. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι καταπληκτικός μέχρι τώρα σε τρία παιχνίδια. Ο Σέρβος είναι η “κολώνα” των ερυθρολεύκων και η βελτίωση του στα πόδια είναι παροιμιώδης.

ΥΓ3. Ο Ολυμπιακός δέχτηκε 66 πόντους, με τον Άξελ Τουπάν να είναι εκτός ουσιαστικά. Μιλάμε για τον κορυφαίο του αμυντικό πάνω στη μπάλα. Νομίζουμε αυτό κάτι λέει, για τη δουλειά, που γίνεται στις προπονήσεις.