Μετά την ευρεία νίκη επί του Άρη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο χαρούμενος, παρά τα παράπονα που εξέφρασε στο τέλος του αγώνα. Με προεξάρχοντες τους δύο Αργεντίνους (Πόνσε και Μπογέ) ο Έλληνας τεχνικός βλέπει τα δικά του…μωρά να ανεβάζουν επίπεδο την ΑΕΚ!

Ο Ουζουνίδης ήταν χαρούμενος, όπως κάθε προπονητής που βλέπει βασικούς του παίκτες να ξεκουράζονται (Σιμόες, Μάνταλος, Κλωναρίδης, Τσιγκρίνσκι, Μπακασέτας). Παίκτες που έχουν αγωνιστεί ελάχιστα να αποκτούν ρυθμό (Τσόσιτς, Άλεφ, Μπογέ). Κι όλα αυτά να συνδυάζονται με μια όμορφη “τεσσάρα”!

Είχε φυσικά τα παράπονα του, εξαιτίας της κακής εμφάνισης του πρώτου ημιχρόνου, όμως στο τέλος της ημέρας μετρούν οι εντυπώσεις του σκορ και φυσικά της νίκης, σ’ ένα άδειο ΟΑΚΑ. Θέλω να σταθώ όμως, σε ένα κομμάτι που πολλοί έχουμε προσπεράσει όταν συζητάμε για την εφετινή ΑΕΚ. Το γεγονός πως είναι μια πολύ νεανική ομαδα. Οι μόνοι παίκτες άνω των 30 ετών είναι ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσι (31) κι ο Ροντρίγκο Γκάλο (32).

Λούκας Μπογέ (22 χρονών): Ο Αργεντίνος άσος με κάθε του εμφάνιση μας δείχνει πόσο άτυχη ήταν η Ένωση που τον στερήθηκε για δύο μήνες. Από τις πρώτες του στιγμές στην Ελλάδα, άπαντες είχαν καταλάβει πως πρόκειται για παίκτη με υψηλή τεχνική κατάρτηση, δύναμη αλλά και ποδοσφαιρικό IQ. Ο Μπογέ, έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο 1+3 χρόνων και η οψιόν αγοράς δεν είναι καθόλου απαγορευτική σε περίπτωση που η ΑΕΚ θέλει να τον κάνει δικός της. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ της οψιόν δίνοντας κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο κάθε μεταγραφική περίοδο στα επόμενα χρόνια. 

Έκι Πόνσε (21 χρονών): Το καλοκαίρι η υπόθεση της μεταγραφής του είχε μετατραπεί σε σίριαλ, με τον νεαρό φορ να αναζητά ένα καλύτερο πρωτάθλημα να συνεχίσει την καριέρα του. Κατέληξε στην ΑΕΚ όμως και όπως δηλώνει κι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να έχει κάνει καλύτερη επιλογή. Σε λιγότερο από 500 αγωνιστικά λεπτά στην Super League έχει πετύχει 5 γκολ και μια ασίστ. Ο Αργεντίνος, έχει ένα πολύ δύσκολο έργο. Πρέπει να… γεμίσει τα παπούτσια του Σέρχιο Αραούχο, έναν από τους πιο αγαπητούς παίκτες των τελευταίων χρόνων στην Ενωσίτικη κερκίδα. Ως τώρα δείχνει να έχει πιο εύκολα το γκολ από τον “Τσίνο”, οχι όμως και την λάμψη που εξέπεμπε εκείνος. Ο 21χρονος σε αντίθεση με τον Μπογέ δεν έχει υπογράψει προκαταβολικά συμβόλαιο, με την οψιόν αγοράς να είναι επίσης κοντά στα 6 εκατομμύρια. 

Κώστας Γαλανόπουλος (21 χρονών): Ο νεαρός μέσος της Ένωσης δείχνει φέτος μια απίστευτη βελτίωση. Από τα 19 του χρόνια είχε πάρει πολλές ευκαιρίες όμως στην περσινή του χρονιά φαινόταν να μένει στάσιμος. Τώρα, όντας η βασική λύση δίπλα στον Σιμόες έχει αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση, σε συνδυασμό και με τις εμπειρίες που έχει συλλέψει πλέον από τα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Είναι ένα τεράστιο πρότζεκτ της ΑΕΚ, κι οι άνθρωποι της Ένωσης περιμένουν πολλά από εκείνον.

Άλεφ Σαλντάνια (23 χρονών): Μπορεί να μην έχει εντυπωσιάσει, όμως είναι φανερό πως του λείπει αγωνιστικός ρυθμός. Φαίνεται πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να προωθήσει τη μπάλα μπροστά, ενω έχει εξαιρετική τεχνική. Στο παιχνίδι με τον Άρη ήταν εκ των διακριθέντων και έδειξε πως μπορεί να προσφέρει και αμυντικά. Δεν έχει πείσει ακόμα όμως πως μπορεί να σταθεί σε μεγάλους αγώνες, είτε εντός, είτε εκτός συνόρων. 

Βασίλης Μπάρκας (24 χρονών): Ακόμη ένα μεγάλο πρότζεκ της Ένωσης, ο βασικός πορτιέρο της Εθνικής ομάδας. Ο Βασίλης Μπάρκας έχει πάρα πολύ όσο βρίσκεται στην ΑΕΚ. Έμαθε από τα λάθη του κι η αυτοπεποίθηση του βρίσκεται στα ύψη. Έχει προσελκύσει πολλά “μάτια” από το εξωτερικό και παρά την αδυναμία που τρέφει προς το πρόσωπο του ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με την σωστή πρόταση δεν αποκλείεται να πωληθεί. 

Φυσικά, η ΑΕΚ διαθέτει μια εν γένει νεανική ομάδα καθώς ούτε οι Μάνταλος,  Μπακασέτας, Μπακάκης,  Χουλτ,  Λιβάγια,  Γιακουμάκης δεν είναι μεγάλοι σε ηλικία. Αυτό που κι ο ίδιο ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης είπε στο δείπνο της Παρασκευής είναι πως θέλει να δει ακόμη έναν…. Γαλανόπουλο. Χρήστος Γιούσης, Γιάννης – Φοίβος Μπότος, Ανδρέας Βλαχομήτρος και Ηλίας Τσέλιος είναι ονόματα που αναμένεται να μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια, κρατήστε τα!

Βασίλης Ιωαννίδης