Γράφει ο Νίκος Παγκάκης… 

Το σολάρισμα του Μπουζούκη, η φαρδιά πλατιά υπογραφή του Κολοβέτσιου, ο μοιραίος Μακέντα και η πράσινη επιπολαιότητα -που έφερε το πέναλτι δώρο του Μαυρομάτη στην ισοφάριση- διαμόρφωσαν το τελικό 2-2 στο ΟΑΚΑ, μεταξύ Παναθηναϊκού και Ξάνθης. Σκορ που δεν το λες και ακριβοδίκαιο με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησαν συνολικά οι δύο ομάδες στο γήπεδο και τη γενικότερη εικόνα τους. Όμως ο κόσμος του ποδοσφαίρου δεν φημίζεται για την απόδοση δικαιοσύνης γενικότερα…

Σαφώς στο Παναθηναϊκός-Ξάνθη, Παναθηναϊκός-Λαμία, σημειώνουμε άσο. Παρακολουθήσαμε δυο ομάδες στο ΟΑΚΑ. Το γνωστό Παναθηναϊκό του Δώνη, με μαγκιά και τσαγανό, φρεσκάδα και πείσμα να φέρνει τα πάνω κάτω σε λίγα λεπτά. Ένα μεταμορφωμένο στο Β’ ημίχρονο «τριφύλλι» να φλερτάρει με το ποδαρικό με το δεξί στο ΟΑΚΑ…

Όσο αδιάβαστος πιάστηκε ο κόουτς, ο Γιώργος Δώνης, στο ξεκίνημα, παρουσιάζοντας έναν άχρωμο γηπεδούχο άλλο τόσο έκανε φύλο και φτερό τον αντίπαλο του στην επανάληψη με μαεστρικές αλλαγές σχήματος και προσώπων. Το 4-2-3-1 που έγινε 4-4-2 δίνοντας επιθετική πνοή. Η αλλαγή του εκτός κλίματος Μουνιέ και το ντουμπλάρισμα του Μακέντα με τον Βέργο που άνοιξε χώρο στον Κολοβέτσιο για να βάλει γκολ… υπογραφή στο νέο του συμβόλαιο.

Ένα 20λεπτο από την άλλη κυριολεκτικά πεταμένο στα σκουπίδια από τον Παναθηναϊκό κόντρα στην Ξάνθη, στο πρώτο μέρος, στάθηκε αρκετό για να κάνει το ματς «ντέρμπι». Και μια στιγμή αδράνειας από την άμυνα έδωσαν ανέλπιστο δώρο στη φιλοξενούμενη.

Όπως και στη Λαμία ο Παναθηναϊκός μπήκε στο πνεύμα του αγώνα αργά. Με μόλις 2 τελικές –έναντι 4 της Ξάνθης– και με ανούσια κατοχή 60-40, ένας άνευρος άχρωμος Παναθηναϊκός, χάθηκε στην αγωνιστική μετάφραση στο Α’ ημίχρονο.

Τέσσερα χρόνια όμως χωρίς εντός έδρας νίκη απέναντι στους ακρίτες είναι πολλά και οι υποψιασμένοι «πράσινοι» πιάνοντας εξαιρετική απόδοση σε ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο έδειξαν πως θα βγάλουν νοκ άουτ τους Ξανθιώτες, ομάδα με τις ίδιες βλέψεις στην κούρσα της 5ης (τουλάχιστον) θέσης.

Το έναυσμα έδωσε το όμορφο τέρμα του Μπουζούκη που με φαρμακερό αριστερό έδωσε σύνθημα. Το ματς κρατάει όσο και οι καθυστερήσεις όμως και οι «πράσινοι» το αντιλήφθηκαν στο τελευταίο με τον πιο οδυνηρό τρόπο στο σφύριγμα της λήξης, και στο πέναλτι που στοίχισε δύο υπερπολύτιμους βαθμούς.

Έλλειψη ρυθμού για τον Μακέντα, όμως αναμενόμενο, ο οποίος συμπλήρωσε 4 κίτρινες και θα χάσει κάποιο ματς από την τετράδα που ακολουθεί. Τα έχουμε πει ξανά, η συγκομιδή του Ιταλού στα τέρματα θα οριοθετήσει τις βλέψεις των «πράσινων». Μοιραίος παίκτης ο Ιταλός, θα καθάριζε το ματς στο χαμένο τετ-α-τετ.

Αρνητικός ο Άντονι Μουνιέ, που είχε ένα αγώνα Κυπέλλου στα πόδια. Ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες, πρέπει να αφήσει πίσω τον τραυματισμό του και να αποδείξει πολλά σε λίγο χρόνο. Αν θέλει να έχει μέλλον στην ομάδα…

Πολλά περιμένουμε ξανά από τον Χατζηγιοβάνη. Ο ίδιος έβαλε ψηλά τον πήχη με τα αγωνιστικά καμώματα του και χρειάζεται καθαρό μυαλό, δείχνει λίγο πελαγωμένος τελευταία.

Κρίμα που δεν μπήκε η σούταρα του Κάτσε, η τύχη δεν του χαμογέλασε.

Ο Παναθηναϊκός έγινε μάγκας με την ανατροπή, ήταν απρόσεχτος στη συνέχεια και έκανε ένα τεράστιο δώρο στους φιλοξενούμενους. Ας ελπίσουμε να μην το βρει μπροστά του στη συνέχεια…