Ο Παναθηναϊκός δεν ήπιε θάλασσα στα Κανάρια Νησιά και κατέκτησε τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του με σκορ 80-99.

Μην περιμένετε να μπω σε διαδικασία ν’αποθεώσω το τριφύλλι, αφού το διπλό επί ενός σύνολου, που παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού στην ACB, δεν συνιστά τεράστια επιτυχία. Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό ένα από τα μεγαλυτερα μεγέθη της Euroleague, οπότε μην νομίζετε πως θα διαβάσετε διθυραμβικά σχόλια, επειδή κέρδισε τους “νησιώτες”.

Στο δια ταύτα τώρα η νίκη ήταν μεν σημαντική, αφού το Μιλάνο και η Μπασκόνια κέρδισαν Κίμκι και Ζάλγκιρις αντίστοιχα και πλέον έχουν το πλεονέκτημα για να βρεθούν στα playoff της Euroleague. 

Ας επιστρέψουμε στα του χθεσινού αγώνα, όπου οι “πράσινοι” επιτέλους έβγαλαν υγεία και ισορροπία στο παιχνίδι τους. Ο Ρικ Πιτίνο φαίνεται να παίρνει ότι καλύτερο μπορεί από τον Γιώργο Παπαγιάννη και ο Έλληνας σέντερ για πρώτη φορά φέτος, μοιάζει να ξεμπλοκάρει και να βγάζει στο παρκέ την απίστευτη ποιότητά του. Ο 21χρονος ψηλός μπορεί ν’αποτελέσει την κολώνα των πράσινων τα επόμενα χρόνια, αρκεί να δουλέψει το κορμί και το μυαλό του.

Εγώ θέλω να σταθώ αλλού. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μπορεί να μην είναι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας της Ευρώπης, όμως έχει κάτι, που ελάχιστοι παίκτες διαθέτουν στο DNA τους. Μπορεί ν’αλλάξει την εικόνα μιας ομάδας σε υπερθετικό βαθμό. Η απουσία του Τόμας και ο τραυματισμός του Μήτογλου, “ανάγκασε” τον Πιτίνο να τον χρησιμοποιήσει στο “τέσσερα” και κατευθείαν η άμυνα του ΠΑΟ βελτιώθηκε. Στο μπάσκετ δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να καταλάβεις μερικά πράγματα. Ο 26χρονος φόργουορντ, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις ΠΡΕΠΕΙ να παίζει σαν τεσσάρι και να είναι στην ίδια πεντάδα με τον “οικονομικό” Ιωάννη Παπαπέτρου. Οι δυο τους κάνουν το παρκέ να μοιάζει μικρότερο κι αυτό σίγουρα δυσκολεύει τους αντίπαλους γκαρντ.

Ευτυχώς στο χθεσινό ματς το ροτέισον άνοιξε κι αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Καλάθη, να ξεπεράσει το κακό πρώτο δεκάλεπτο, να ηρεμήσει και στη συνέχεια να γίνει ο παίκτης-ορχήστρα των πρωταθλητών Ελλάδος. 

Η επόμενη βδομάδα θα είναι το ίδιο κρίσιμη, αφού στα εναπομείναντα έξι ματς οι πράσινοι θέλουν να κάνουν τουλάχιστον πέντε νίκες, για να έχουν την τύχη στα χέρια τους. Όπως είπε και ο Καλάθης, να μην βιαζόμαστε, αφού κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό.

ΥΓ. Κρατάει πολύ τη μπάλα στα χέρια του, όμως ο Λάνγκφορντ στα 35 του παραμένει σεσημασμένος σκόρερ. Έλειψε πολύ από τον Παναθηναϊκό και πλέον με προσεκτική διαχείριση, κάνει αυτό για το οποίο υπέγραψε στο τριφύλλι το καλοκαίρι.

ΥΓ2. Η εικόνα του Γκιστ παραμένει προβληματική. Τα ίδια και χειρότερα ο Πέιν, που μοιάζει να μην ξέρει που βρίσκεται κι ας ήρθε στην ομάδα δεύτερη φορά.