Γράφει ο Νίκος Παγκάκης…

Έφτασε η ώρα για το ματς της χρόνιας για τον Παναθηναϊκο. Το παιχνίδι που θα τον κρατήσει σε προοπτική Ευρώπης ή θα τον εκτροχιάσει ολοκληρωτικά από το να διαγράψει την ποινή. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ειναι όλα τα λεφτά . Κερδίζεις μένεις στο κόλπο, χάνεις χάνεσαι.

Η «αιώνια» κόντρα στο ΟΑΚΑ σε συνδυασμό με την – εκτός απροοόπτου – επικράτηση του Άρη στο Βικελίδης επί του Απόλλωνα, θα παγιώσουν τα βαθμολογικά δεδομένα. Την ώρα μάλιστα που ο Άρης όταν αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Δευτέρα θα γνωρίζει επακριβώς τι αποτέλεσμα χρειάζεται για να αποσπαστεί βαθμολογικά.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ

Απλά μαθηματικά είναι. Μπορεί να υπάρχει η αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Άρης προσεχώς αλλά αν σκοντάψεις στο ντέρμπι, σοβαρά τώρα, με τι ψυχικά αποθέματα θα συνεχίσεις. Δύσκολα. Τώρα λοιπόν, η ποτέ για το «τριφύλλι». Ψάχνει υπερβαση (βάσει εικόνας), κόντρα στον αντίπαλο αλλά βασικά στον ίδιο τον εαυτό του.

Σε σχέση πάντα με τον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός έδωσε πολλές προσδοκίες και πλέον τα πάντα παίζονται στο χορτάρι σε μια παρτίδα σκάκι… Ελπίζω μπροστά σε ένα ζεστό και αρκετά γεμάτο – από τον κόσμο – ΟΑΚΑ . Η παρουσία των φίλων της ομάδας μπορεί να είναι καταλυτική για το «νέο αίμα», να δώσει ώθηση σε ολόκληρο το σύνολο.

ΔΕΙΧΝΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΞΕΣΚΟΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΔΩΝΗΣ

Το πως θα ψάξει προσβάσεις στην «ερυθρόλευκη» περιοχή ο Παναθηναϊκός είναι θέμα που ο Δώνης θα το αναλύσει στο σκέλος «αδυναμίες» Ολυμπιακού. Το μάθημα θα γίνει με κόψιμο ράψιμο αγώνων των Πειραιωτών κόντρα σε Άρη και Διναμό. Εκεί θα αναλυθούν όλες οι χτυπητές αδυναμίες που μπορεί να φέρουν κάποιο γκολ, το οποίο ενδέχεται να αποδειχτεί χρυσάφι… Εχει τα θεματάκια του αμυντικά ο Ολυμπιακός και δεν περνάει απαρατήρητο. Τα βιντεάκια με την ΑΕΚ που είδαν οι «πράσινοι» είχαν να κάνουν με τα δικά τους λάθη περισσότερο.

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΤ…ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Στην αμυντική προσέγγιση του πράγματος, τα στοιχήματα είναι πολύ συγκεκριμένα. Δηλαδή ο Δώνης ζητά 3 συγκεκριμένα στοιχεία. Α) πίεση στην πρώτη μπάλα . Ο Φορτνούνης γυρίζει ζητά μπάλες και ανεβάζει τον Ολυμπιακό. Κάποιος θα πρέπει να τον πιέσει για να μην πάρει μπάλα ενώ εαν περνάει τον πρώτο σκόπελο τότε θα λειτουργεί το σχήμα ανασταλτικά στο χώρο με αλληλοκαλύψεις , για να τον βγάλει από τα νερά του.

Β) Αυτοσυγκέντρωση στα στημένα. Οι «πράσινοι» γενικά είναι λειτουργικοί σε αυτό το κομμάτι. Ομως μια στιγμιαία χαλάρωση μπορεί να αποβεί μοιραία. Θυμίζω το 1ο γκολ του ΠΑΟΚ που άλλαξε άρδην με το καλημέρα τα πλάνα του Δώνη και απονεύρωση ψυχολογικά τον Παναθηναϊκό.. Τα λάθη απλά απαγορεύονται . Τα καλά χτυπήματα του Φορτούνη ανεβάζουν σαφως το βαθμό δυσκολίας

Γ) ΣΟΣ…το κόψιμο των φτερών του Ολυμπιακού. Μασούρας – Ποντενσε – Γκιγιέρμε, θεωρούνται νούμερο 1 κίνδυνοι στο ματς. Ομως ειδικά οι δυο πρώτοι με τα ντουμπλαρίματα είναι μεγάλοι «πονοκέφαλοι». Γιόχανσον και Ινσούα θα έχουν πολύ δουλειά αμυντικά. Οταν μάλιστα αναγκαστούν να ανεβαίνουν στο τρανζίσιον και εαν δεν έχουν ανασταλτικά την ανάλογη υποστήριξη από τα φτερά του Παναθηναϊκού (στις επιστροφές ) ή ανάλογα τον Αμυντικό μέσο που θα βρίσκεται κοντά θα έχουν σοβαρά θέματα.

ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ…

Από εκεί και πέρα ως διατάξεις – ανάλογα το τι θέλει να υποστηρίξει ο Δώνης – έχουν προβάδισμα το 3-5-2 και το 3-4-3, με τα συν και πλην. Η πεντάδα της άμυνας αλά ΑΕΚ δεν θα αλλάξει , όπως φυσικά οι Κάτσε Κουρμπέλης Μακέντα. Επανέρχεται ο Μπουζούκης με μάσκα -έστω, κοντά στο Μακέντα. Το 4-3-3 ίσως το δουμε αλλά για αρχή θα αποτελέσει έκπληξη. Επίσης ψυχολογικά , σε τρεξίματα και ένταση οι «πράσινοι» είναι σε καλή κατάσταση. Αν πάρουν ΚΑΙ λίγη και από την «αύρα» του Σισέ στην εξέδρα ίσως φτάσουν σε ένα πολύ σημαντικό άσο το βράδυ της Κυριακής.