Δεν έχει νόημα να περιμένουμε να διεξαχθεί το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Νταρουσάφακα κι ύστερα να γράψουμε το καθιερωμένο μας blog. Κύριοι απέτυχε ο Ολυμπιακός. Δεν μιλάω για τον δίκαιο αποκλεισμό από την οχτάδα της Euroleague, αλλά συνολικά για τη σεζόν.

Η ομάδα που έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλάει τα τελευταία χρόνια, φέτος δεν τα κατάφερε και δίκαια μπαίνει σε φάση σκεπτικισμού κι ενδοσκόπησης. O Ντέηβιντ Μπλατ δεν κατάφερε να φέρει την αλλαγή στον σύλλογο και θα κριθεί πολύ αυστηρά για τις κακές, όπως αποδείχτηκαν επιλογές των ξένων. Δεν γίνεται να “βαφτίζεις” βασικό πόιντ γκαρντ έναν αθλητή, που φέτος μπήκε στα βαθιά νέα της Euroleague. Ο Νάιτζελ-Γουίλιαμς Γκος μπορεί να εξελιχθεί στον κορυφαίο playmaker της επόμενης πενταετίας, όμως για την ώρα, είναι ένας γκαρντ με πολλές αδυναμίες στο παιχνίδι του, που δεν γίνεται να παίζει 30 λεπτά. Η περιθωριοποίηση παικτών, όπως είναι οι Βαγγέλης Μάντζαρης, ο Δημήτρης Αγραβάνης και το περίεργο ροτέισον αφήνουν πολλά ερωτηματικά, για το είδος ομάδας, που ήθελε να φτιάξει ο σπουδαίος κατά τ’άλλα κόουτς. Φαίνεται πως δνε μπόρεσε ποτέ να επιβάλλει τα “θέλω” του στον σύλλογο, δεν κέρδισε ποτέ τους αθλητές του (ιδιαίτερα τους Έλληνες) κι αυτό είναι η μεγαλύτερη αποτυχία του. Όσο ο Σπανούλης έκανε τα δικά του και ο Μιλουτίνοφ άντεχε, όλα έβαιναν καλώς. Ο αρχηγός όμως κουράστηκε, το ίδιο και ο Σέρβος γίγαντας κι έχετε το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού μπροστά σας.

Οι μεταγραφές που έγιναν φέτος ήταν όλες στοιχήματα. Με συγχωρείτε ρε παιδιά ο Ολυμπιακός δεν είναι Νταρουσάφακα, να φέρνουμε φέρελπις παίκτες κι αν βγουν, έχει καλώς αν όχι τι είχαμε τι χάσαμε. Μιλάμε για έναν σύλλογο που έχει κατακτήσει τρεις Eυρωλίγκες κι είναι ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου. Δεν υπάρχει καιρός για πειραματισμούς. Ο κύριος Μπλατ είναι επικοινωνιακός, δουλευταράς (ασχολείται με τον Ολυμπιακό πρωί και βράδυ), όμως δεν κατάλαβε σε τι σύλλογο ήρθε. Καλά τα γελάκια, οι ατάκες, όμως οι Πειραιώτες ήταν ένα σύνολο χωρίς αρχή, μέση και τέλος, από τον Ιανουάριο κι έπειτα.

Δεν θέλω να μπω σε άλλα θέματα και θα επικεντρωθώ μόνο στ’αμιγώς αγωνιστικά. Έχουμε μέρες άλλωστε να ξετυλίξουμε το κουβάρι για όλα τα κακώς κείμενα του φετινού Ολυμπιακού. 

Προσωπική μου άποψη είναι ν’αλλάξει ο προπονητής κι αν θέλετε τη δέχεστε, αν όχι πετάξτε την στον κάλαθο των αχρήστων. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ιδανικός στο “rebuilding”, είναι Ολυμπιακός, αγαπάει τον σύλλογο και σίγουρα η προοπτική επιστροφής τον ενδιαφέρει άμεσα. Αν παραμείνει ο Μπλατ πιστεύω θα θέλει να δώσει απαντήσεις για το φετινό κάζο, και θα δημουργήσει ένα σύνολο μιας χρήσης, χωρίς πλάνο βάθος χρόνου. Ο Ολυμπιακός αυτό χρειάζεται. Έναν άνθρωπο στον πάγκο να φτιάξει από την αρχή την ομάδα και κυρίως να εμπνεύσει τους Έλληνες παίκτες. Κακά τα ψέματα η δύναμη των Πειραιωτών είναι οι γηγενείς αθλητές. Σπανούλης και Πρίντζεζης μεγαλώνουν, και θέλουν βοήθεια, Μην ακούσω πως αμφότεροι δεν μπορούν να βοηθήσουν, μια χαρά μπορούν, αλλά πρέπει να βρεθεί άνθρωπος να τους βοηθήσει και να τους εκμεταλλευτεί στα τελευταία χρόνια της επαγγελματικής τους καριέρας.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού το ξέρω είναι πολύ στενοχωρημένος κι εκνευρισμένος. Δεν είναι εύκολο να δεχτούν πως η ομάδα τους είναι εκτός playoff, ενώ ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε και μάλιστα από την έκτη θέση της κατάταξης. Οι παίκτες έχουν τεράστια ανάγκη στήριξης και απόψε κοπιάστε όλοι στο ΣΕΦ για να δείξετε πως αγαπάτε τον Ολυμπιακό στα δύσκολα. Πιστέψτε με, αυτό θα δώσει τεράστια ανάσα σ’όλους..